31.7.2009

Leikkuulauta ja muita loma-aatoksia

Voi että se on näppärä! Olin ihan unohtanut, miltä tuntuu vetää leikkuulauta ulos kaapistosta ja leikata sen päällä leipää noin vaan. Ei meillä Belgian kotona sellaista ole.
Leikkuulaudan lisäksi pitää hehkuttaa vedenpainetta. Suomen suihkustamme tulee vettä oikein kunnolla. Vedentulo ei lakkaa, vaikka pesukone ottaisi huuhteluvettä samaan aikaan. Toisin on siellä toisessa kodissa. Kuumaa vettä tulee liruttamalla, jos samaan aikaan vettä käytetään muualla.

Tietoliikennettä sen sijaan en hehkuta. Hommasimme lopultakin WLAN-yhteyden tänne metsän keskelle ja se tuntuu toimivan kuin auton vilkku: päällä- pois-päällä-pois, ja lisäksi yhteys on uskomattoman hidas. Siksi en ole blogianikaan aiemmin päivittänyt. Kärsivällisyyteni ei oikein tunnu riittävän.

Loma on oikeastaan mennyt metsässä ahertaessa ja siellä täällä reissatessa. Pari päivää siivottiin metsää puilta ja koko ajan piti hokea: "Tämä tekee hyvää läskeille. Tämä tekee hyvää läskeille. Tämä tekee..." Hiki tuli ja lihakset kipeytyivät, kun kiskoin polttopuiksi aiottuja rankoja metsästä pihan tuntumaan.

Toiset pari päivää kuljetimme peräkärryllä roskia hyötyjätekäyttöasemalle (jotain tuollaista se nimi oli). On siivottu vanhaa roinaa pois omista ja toistenkin nurkista. Näyttääkö siistimmältä? Ei näytä. Vieläkin pitäisi jatkaa, mutta aikansa kutakin. Ei koko lomaa sentään viitsi siivoamiseen käyttää.

Ystävien mökillä Puulavedellä vietimme oikeaa lomaa muutaman päivän ajan. Siellä opettelin mm. polttopuiden hakkuuta. Kirveen käyttö on minulta toistaiseksi jäänyt vähemmälle enkä kovin innoissani sitä vieläkään heiluttele, mutta jotain sentään opin enkä satuttanut ketään. Se on jo paljon, se! Lisäksi tietysti saunottiin ja uitiin ja saunottiin ja uitiin niin kuin mökillä kuuluukin. Nautinnollista!

Edit 10.8: Tässä näitä lupaamiani kuvia.

Mökillä Puulavedellä

Kivijatalla kasvaa vain...kiviä.

Uimamaisterikoira palloa etsimässä

Kuka tunnistaa tämän suojellun kukan?

Spitaalijärvellä kävi aikoinaan jopa Venäjän ylhäisöä parantelemassa vaivojaan. Tiedä sitten, auttoiko vesi, mutta ainakin se virkistää.

7 kommenttia:

Anne kirjoitti...

Juu kyllä, leikkuulauta vedettävänä laatikostosta olisi ihan huippu!

Olen kyllä monta kertaa ihmetellyt, että maassa, jossa kotiäitiys on niin suuressa arvossa (kuten täällä Sveitsissä), äidin työpaikka on niin uskomattoman epäkäytännöllinen.

Unelma kirjoitti...

Vai metsätöissä olet ahertanut. Me olemme olleet vuoroin kotona ja välillä reissussa. Taatalla oli nyt viimeinen lomaviikko. Huomenna lähden Berliiniin kolmen päivän matkalle ystävättäreni kanssa. Hyvää kesän jatkoa!

Famu falsetissa kirjoitti...

Hauska nähdä, että olet kotimaassa ihan metsä- ja kirveshommissa. Hyvää loman jatkoa. Leppoisaa sellaista!

vilukissi kirjoitti...

Varovainen sen kirveen kanssa! Pikkusisareni löi jokunen vuosi sitten itseltään kirveellä peukalon ja etusormen pois, ei ollu kiva homma se. Älä ainakaan pidä puusta kiinni (niin ku sisareni kiiruissaan). Ahkerana olette kyllä olleet. Sulla töitä siivitti mukava mantra, heh!

Tuija kirjoitti...

Nyt on loma ohi ja sormet vielä tallella :)
Sain kyllä "ammattilaiselta" neuvoksi pidellä pölkystä kiinni toisella kädellä, kun toisella olisi pitänyt kirvestä heilutella. En totellut. Puun palaset lentelivät minne sattui, mutta sormet eivät.

Unelma kirjoitti...

Tulin uudelleen kuvia katsomaan. Mäntykukka on tuo ilman lehtivihreää oleva kukka.

Tuija kirjoitti...

Unelma: Ihan oikein, mäntykukkahan sieltä jäkälän seasta pilkistää. Niitä näkyikin aika paljon lenkkireittiemme varsilla.