17.7.2010

Juuri täällä, juuri nyt

Olen työmatkalla Wienissä. Tänään puolelta päivin aukeaa 18. AIDS-konferenssin näyttelyalue ja työpaikkani on siellä näyttävästi esillä. Taskussani on VIP-lippu illan avajaisiin ja pääsen jo tänään näkemään suuren idolini Annie Lennoxin. Huh, jaksan tuskin odottaa.

Tulin kaupunkiin eilen aamulla ja minulla oli vähän aikaa kierrellä kaupungilla. En ole täällä ennen vieraillutkaan ja täytyy sanoa, että kyllä on kaunista. Historian siivet havisevat mukulakivikaduilla taiteillessa ja ohi kopottelevia hevosia katsellessa ja kuunnellessa. Mozartin asuintalokin löytyi ihan sattumalta, kun illalla kuljeksin hiljaisilla kaduilla.

Kaupungin hiljaisuus tuntui oudolta. Lauantai-ilta eikä meteliä missään. Olin ehkä liian aikaisin liikkeellä. Iltakahdeksan jälkeen näkyi liikkeellä olevan vain turisteja ja iltapuvuissaan juhlimaan meneviä porukoita. Ihmettelin niitä iltapukuja hetken, mutta sitten muistin, että eilen oli AIDS-konferenssin valtava Life Ball -juhla kaupungintalon aukiolla. Olisi tehnyt mieli lähteä katsomaan, mutta unohdin iltapukuni kotiin. Harmi. Ei vaan, jalkani olivat jo turvoksissa ja kipeinä koko päivän kävelystä ja konferenssikeskuksessa juoksemisesta, joten lisäkävely sai jäädä. Kävin vain hotellini vieressä olevassa intialaisessa ravintolassa syömässä ja menin katsomaan juhlaa postimerkin kokoisesta televisiosta.

Täällä en ollut eilen. Kuva on julkeasti lainattu nettiuutisista.

3 kommenttia:

Tuula kirjoitti...

Sina oletkin siella hyvassa seurassa. Justiinsa luin ja katsoin filmia sielta. Takalainen kruununprinsessa Mette Maritkin on siella ja Bill Clinton.

Mukavaa oleilua. naytti olevan ihan kesalammintakin!

Unelma kirjoitti...

Wien on yksi niistä kaupungeista, johon haluaisin aina palata uudelleen.
Miellyttävää kongressimatkaa sinulle.

Tuija kirjoitti...

Tuula, kyllä vain, olen kuin kala vedessä VIPpien seurassa. Huomenna menen heti aamusta kuuntelemaan, mitä Bill Clintonilla on AIDS-asiasta sanottavaa.

Unelma, tämä on tosiaan ihana kaupunki (paitsi hajunsa puolesta, yleisiä vessoja ei ilmeisesti ole missään).