31.12.2010

Kuinka pururata siirretään paikasta toiseen ja muita tärkeitä kysymyksiä

Tällaista oli eilen, vuoden toiseksi viimeisenä päivänä. Sumuista ja aurinkoista samalla kertaa. Kuvassa on Hofstaden vanha maauimala, jota aina silloin tällöin täytyy käydä kuvaamassa.

Harvoin on niin vähän ihmisiä liikkeellä kuin eilen. Muutama muukin koiranulkoiluttaja alueella liikkui. Leikkipuistossa näytti yksi perhe heittelevän toisiaan kovilla lumikokkareilla. Riemullista tämä Belgian talvi.

Aurinko värjäsi puun oranssillaan.

Kevät on kuitenkin tulossa jo kovaa vauhtia, katsokaa vaikka. Jotain tuolta lehtien joukosta jo ihan pikku-pikkuriikkisen pilkistää. Taitavat olla narsisseja.

Tuonne ei koirien kanssa ole asiaa. Mutkitteleva polku on suomalainen pururata, jonne karvakuonoilta on pääsy kielletty. En tiedä, onko kielto tuotu Suomesta radan mukana tänne Belgiaan. Millähän tavoin pururata on tänne kuljetettu? Laivan ruumassa Antwerpeniin ja sieltä rekalla Hofstadeen? Lentokoneen rahtina Zaventemiin ja autoilla loppumatka? Vai onkohan Euroopan teillä ajellut kilometrin pituinen rekkajono, joissa jokaisessa on pätkä pururataa valoineen ja voimistelupisteineen?

Belgialaiseen tapaan pururadankin käyttö on ohjeistettu. Tuo ruskea, kimurantti viiva on se rata. Voimistelu- ja venyttelyalueet on merkitty pisteillä.

Mikä on se suomalainen yritys, joka valaistuja pururatoja markkinoi ulkomaille? Kuinkahan suuri liikevaihto ko. yrityksellä on? Käykö kauppa hyvinkin?

Voi, miten paljon kysymyksiä yksi pururata saakaan aikaan. Ei tällaisia viitsisi vuoden lopussa miettiä. On niitä tärkeämpiäkin asioita mietittäväksi, niin kuin vaikka, miksi lihakset tulevat kipeiksi vesijumpasta? Tai miksi saunan kiukaalle ei saa heittää vettä?

Ihan näin meidän kesken voin tunnustaa, että eilen aamulla vesijumpan jälkeen yksinäni kuntosalin saunassa loikoillessani lorottelin koko juomapullollisen kiuaskiville sihisemään. Ja kun kerran olen tunnustuslinjalle lähtenyt, niin tunnustan senkin, että olin saunassa alasti! Vuoden viimeiset päivät olen siis pyhittänyt kansalaistottelemattomuuden harrastamiseen. Pitäisiköhän vielä tänään mennä Hofstadeen takaisin ja ottaa koira mukaan kiertämään suomalainen pururata? Oli se kyllä niin liukkaan näköinen, että taidan jättää tekemättä. Ainakin tänään.

Hauskaa ja reipasta uutta vuotta kaikille!

9 kommenttia:

Unelma kirjoitti...

Onnellista Uutta Vuotta sinulle myös.

Vihreatniityt kirjoitti...

Minäkin olen näitä juomapullosta vettä kiukaalle heittäjiä. Vielä en on jäänyt kiinni.

Hyvää Uutta Vuotta sinulle!

Anonyymi kirjoitti...

Googlaappa "suomalainen pururata" niin hakutulos vie suoraan sun blogiin :-))
Liisa

Varjo kirjoitti...

Hih, oletkin rikkonut rajoja oikein urakalla vuoden päättymisen kunniaksi ;)) Muuten, eikö siellä saa olla saunassa alasti? Minulla on käsitys, että Suomessa ei saa uimahallien saunassa pitää uimapukua eli täytyy olla alasti (minä rikoin aina sitä sääntöä) :D

Ehkä pururata on koottava ja se on kuljetettu osissa? :D

Upeita kuvia muuten, etenkin nuo maauimalakuvat, wow!

Oikein ihanaa tätä vuotta!

Tuija kirjoitti...

Unelma: Kiitos.

Vihreät niityt: Kyllä sitä vettä jotenkin täytyy saunaan kiikuttaa.

Liisa: Hah-hah, niinpäs näyttää :))

Varjo: Kiusa se on pienikin kiusa :)
Naapurikylässä on kylpylän tapainen, jossa suomalaisessa saunassa täytyy olla alasti ja turkkilaisessa taas täytyy pitää uikkarit päällä. Taitaa pukukoodi täällä olla saunan omistajan päätettävissä.

Famu falsetissa kirjoitti...

Oi, joko siellä narsissit pilkistävät. Oikein hyvää tätä vuotta!

Tuija kirjoitti...

Famu falsetissa: ihan varma en ole, ovatko pikkuiset narsisseja, mutta jotain kevään kukkia kuitenkin. täytyy käydä joskus myöhemmin katsomassa, mitä maasta on putkahtanut.

Leena Lumi kirjoitti...

Tuija, meidän saarella Jyväskylässä on tehty pururataan sääntö, että se kuuluu kaikille liikkujille, mutta koirien jätökset tietysti pitää siivota pois. Jos koiran on annettu olla normaalisti eikä liian lyhyessä hihnassa, niin se ei polulle tarpeitaan tee. Meidänkään vanha Kuningattaremem ei tee tarpeitaan edes omaan puutarhaamme, vaan hakeutuu takametsään...


Asiasta käytiin kova vääntö, mutta perustelut olivat myös kattavat eli kuntoliikunta (lue: terveys) kuuluu myös koirien omistajille, sillä hekin ovat veronmaksajia, joiden rahoilla noita ratoja pidetään kunnossa. Minua asia ei ole henkilökohtaiesti koskenut, sillä kun vielä teimme pitkää lenkkiä päivittäin, kiertelimme saaren rantapolkuja, joissa ei mitään puruja.

Tuija kirjoitti...

Leena Lumi: Tuo koirien ja pururadan yhdistelmä taitaa herättää aikamoisia tunteita varsinkin Suomessa. Täällä ei pururatoja oikeastaan olekaan ja koirat saavat kulkea melkein missä vain. Muutamat koirakieltomerkitkin käsitetään lähinnä suosituksiksi.
Kaupoissa en kyllä enää muutamaan vuoteen ole koiria nähnyt, mutta kymmenisen vuotta sitten oli aika yleistä, että haukku istuskeli ostoskärryssä.