30.1.2011

Onko värillä väliä?

Tuossa alla on peilikuvaa kampaamosta, jossa eilen istuin tunnin pari. Ensin pää kuorrutettiin värisekoituksella ja sitten hiukset vielä leikattiin muotoonsa.

Alla näette tuloksen. Pyysin väriksi niin tummaa ruskeata kuin mahdollista, melkein mustaa. Ja ehdottomasti ilman punaisen hitustakaan. Onko tämä muka tummanruskea ilman punaista, onko?
Kuinka kumman vaikeaa on kampaajan ymmärtää, mitä asiakas haluaa, jos asiakas ihan oikeasti ilmoittaa tietävänsä, mitä haluaa. Ymmärrän ymmärtämättömyyden, jos olisin epämääräisesti vain jotain mumissut. Tummanruskean lisäksi olisin pitkästä aikaa halunnut tukkani taas lyhyeksi, mutta kun väri meni pieleen, alkoi niin harmittaa, että pyysin vain siistimään ei-minkään-pituiset hiukseni.

Onneksi myöhemmin iltapäivällä tapasin eläinruokakaupassa papukaijan, joka ei väristä välittänyt. Sille näytti maistuvan kaikenväriset avaimenperät. Tässä on menossa oranssin maistelu, häkissä oli jo testattuina ainakin sininen, punainen ja vihreä.

9 kommenttia:

Anne kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Anne kirjoitti...

Mulla oli täysin samat toiveet joskus kymmenisen vuotta sitten kampaajalle mennessäni: oikein tumma ruskea ilman minkäänlaista punaista vivahdetta. Ja tukasta tuli ihan punertava!

Kampaajan mielestä oli vain mielenkiintoista, miten hiukseni reagoivat hänen kasvispohjaiseen väriaineeseensa.

Sitten hän teki jonkun värihuuhtelun, joka peitti punaisen ehkä yhden tai kahden pesuvälin verran.

Olipas suuri apu.

Hmpf.

(piti poistaa ensimmäinen kirjoittamani kommentti, kun siitä puuttui yksi sana :-P)

Tuula kirjoitti...

Mulle selitti luottokampaajani aikoinaan Suomessa, etta riippuu hiuksen pigmentista kuinka se punertuu. Joillekin sama vari tulee todella punaisen savyiseksi ja toiselle taas ei nay punaista ollenkaan. Joten jos menet seuraavan kerran samalle kampaajalle, niin kerro kuinka varjayksessa kavi. Nain han osaa valita toisen varin, jossa on viela vahemman punaista.

Mukavaa alkavaa viikkoa!

Unelma kirjoitti...

Harmituksestasi huolimatta hiuksesi näyttävät terveiltä ja hyvinvoivilta. Ensi kerralla sitten onnistuu ihan nappiin. :)

Vihreatniityt kirjoitti...

Ehkä kampaaja on värisokea!
Tai jätti värin liian vähäksi aikaa vaikuttamaan.

Minulla käy kotona kampaaja ja ostan itse värin, joten oma on vikani, jos tulee väärän väristä.

Marja-Leena kirjoitti...

Minulla oli äskettäin samanlainen kokemus kampaajan kanssa. Olen vaalea ja pyysin laittamaan hieman jotain vaaleaa raitaa tai yleensä sävyä, joka saisi talvisamean tukkani näyttämään eloisammalta.
Joopa joo, ei raitoja, vaan kampaaja veti koko tukkani maantienväriseksi! Kun kauhistelin lopputulosta, tämä selitti tyytyväisenä, että laittoi tuon värin siksi, että tukan JUURI ei näkyisi niin PIAN! Olin pytänyt myös leikkaamaan tukan muotoa paremmaksi, kun edellinen malli oli jo kasvanut ulos. Kauhea, miten ihmeelliseksi mies, siis tuo kampaaja tukkani leikkasi, olisin saman osannut tehdä itsekin kotona peilin edessä: leikkasi joka puolelta vain suoraan hieman tukkaa pois!!!
Toista viikkoa surkeilin kotona tukan kanssa eikä tehnyt mieli mennä minnekään. Sitten, kun moni tuttavani oli kauhistellut: Mitä olet tehnyt tukallesi!!?, soitin kampaamoon ja valitin, etten voi pitää tällaista päätä enää sekunttiakaan, ja sain uuden ajan. Olin valmistautunut sanomaan, etten halua tuon kampaajan koskevan enää hiuksiini tikullakaan, kun ilmeni, että minua käsitelly kampaaja oli saanut potkut! Kampaamo on yksi Helsingin tunnetuimmista ja myös kalleimmista, sillä en käy kovin usein kampaajalla laitattamassa väriä tukkaani ja leikkauttamassa, vaan kun käyn, voin hieman maksaakin siitä, että saan tukkani hyvännäköiseksi. Ajattelen, että hyvä kampaamo = hyvä tulos. Nyt oli käynyt aivan päinvastoin.
Kyseisen kampaajan tekosista oli tullut niin paljon valituksia, että mes oli saanut potkut. Toinen kampaaja leikkasi tukkani uudestaan. Tulos oli parempi, mutta tukka meni aika lyhyeksi. Väriäkin hieman korjattiin, mutta siltikin lopputulos on vielä aika outo.

Tuija kirjoitti...

Anne: Värihuuhtelu, hah! Saahan sillä pika-avun, mutta sieltä se punainen rävähtää esiin ekan pesun jälkeen.

Tuula: Tuosta pigmenttijutusta olen kampaajalleni yrittänyt puhua, mutta ei ole mennyt perille. Minun päässäni tulisi varmaan sininenkin punaiseksi.

Unelma: Kiitos, tukka on kyllä ihan hyvässä kunnossa. Ensi kerralla taidan värjätä itse.

Vihreätniityt: Kotona käyvä kampaaja olisikin kiva juttu. Usein minäkin värjään itse, mutta tällä kertaa halusin, että tehdään kunnolla :(

Marja-Leena: Olipahan kokemus! Toivottavasti sait uusintavärjäyksen ja -leikkauksen takuutyönä.

vilukissi kirjoitti...

Äläs nyt, mun mielestä todella mukavan kiiltävät hiukset! Eikä värissä ole valittamista! Ihana tuo papukaija. Puhuukohan se? Eläinkaupassa S.joella oli kerran 2 erittäin isoa (siis valtavaa) papukaijaa..ja kun toisen ohitse käveli, niin se toivotti kesällä hyvää joulua ja talvella hyvää kesää ja sitä ei saatu kuulemma siltä muuttamaan toistenpäin ja toinen papukaija sanoi aina, perrrrkele ja sitäkään ei saatu siltä pois.

Tuija kirjoitti...

Kiitos vilukissi! Tällä värillä ja leikkauksella nyt mennään muutama viikko.
Papukaija on kyllä ihana, mutta ei se taida mitään puhua. Kovasti kyllä seuraili, kun näytin sille koirille ostamaani karkkipussia. Minäkin olen kerran törmännyt lintuun, joka puhui vähän levottomia. Se oli joku muu kuin papukaija, väriltään musta.