Myönnetään, en ole maailman paras papereiden järjestäjä enkä arkistoija, ainakaan kotona. Kerään papereita pöydille pinoihin ja silloin tällöin siirrän ne hyllylle pinoon tai kerään tyhjään laatikkoon tai muuhun sopivaan lokeroon.
Nyt sairaslomalla sain päähäni alkaa järjestellä eri paikoissa sijaitsevia paperipinoja. Onpas urakka! Yritän poistaa tarpeettomat, vanhat laskut ja järjestää muut vuosiluvun mukaan. Sen tarkempaan arkistointiin en tällä kertaa ryhdy. Jo pelkkä laskujen miettiminen vie aikaa, pitääkö säilyttää vai saako heittää pois. Lisäksi lajittelen pois heitettävät suoraan paperinkeräykseen meneviin ja paperisilppurin läpi ajettaviin. Vielä kun keksisin, mihin loppusijoitan säilytettävät paperit. Taidan tehdä samoin kuin muutama vuosi sitten. Ostan sopivan kokoisia pahvilaatikoita, kirjoitan kylkeen vuosiluvun ja ladon paperit laatikkoon. Eiköhän sellainen arkistointi riitä.
Vanhat luottokorttilaskut ovat muuten aika hyviä päiväkirjoja. Moni asia ja tapahtuma on viime päivinä muistunut mieleen, kun olen maksutapahtumia lueskellut.
5 kommenttia:
Ilmeisesti flunssan lisäksi Euroopassa kiertää myös arkistoinivirus. Pistin nimittäin minäkin kirjahyllyn viikolla kuntoon. Huh, mitä kaikea sen kätköistä löytyikään mm. vanhoja kasetteja!
Paperit meillä pysyy, edes jotenkin, järkestyksessä, sillä pakotan itseni kerran kuussa mapittavaan kaikki keittiön nurkaan kasaantuneet liput ja laput. Ei mitenkään nautinnollista puuhaa!
Arkistointi-iloa sinne Belgiaan!
Arkistoitavaa olisi täälläkin. :-)
Hyvä systeemi tuo kerran kuussa mapittaminen, Vihreätniityt. Pitäis varmaa täälläkin ottaa käyttöön.
Moni muu asia on paljon mielenkiintoisempaa, eikö vain, Unelma.
Minulla tuo menee hyvin siihen asti, että paperit ladotaan laatikkoon ja kylkeen vuosiluku. Mutta minne ne laatikot sitten viedään...?
Hyvä kysymys, Susianna! Minä kuskaan laatikot vintille unohduksiin. Ehkä heitän laatikot joskus ensi vuosituhannella paperinkeräykseen.
Lähetä kommentti