2.5.2010

Kortinvaihtokaveri

Sain perjantaina postikortin. Löysin sen vasta illalla ilmaisjakelujätteen seasta. Kortin lähettäjä ei toivottanut hauskaa vappua eikä lähettänyt terveisiä lomamatkalta, mutta pyysi pitämään koirat kiinni ja tien puhtaana. Kortti oli sähkö- ja kaasumittarin lukijalta. Mittareiden lukijahenkilö ei ollut päässyt perjantaina hoitamaan tehtäväänsä ja ilmoitti tulevansa uudelleen.

Täkäläiseen tapaan aika oli ilmoitettu muutaman tunnin tarkkuudella. Huomenna 3.5. on lukijahenkilö tulossa puolen päivän jälkeen, mutta ennen kello neljää iltapäivällä. Enhän minä silloin kotona ole! Kortin toisella, sillä kuvapuolella, oli muutama turvavaroitus. Mittarinlukijan turvallisuuden takaamiseksi on siis suljettava koirat komeroon, siivottava autotalli, että lukija pääsee mittareille ja ilmoitettava lukijalle, jos lähiympäristössä on jotain vaarallista. Huomenna ei vaaraa onneksi ole, koska olen töissä. Tallia en ala nyt tähän hätään siivota enkä koiria sulkea yhtään mihinkään. Haukkukoon.

Kirjoitin sähkömittarinlukijalle vastauksen. Tai oikeastaan käytin hänen jättämäänsä korttia, josta alleviivasin haluamani sanat ja kirjoitin muutaman uuden. Hyvä mittarinlukija, minun täytyy olla töissä 3.5. klo 12 - 16. Yst.terv. Rva Lakritsirousku. Kortin toiselle puolelle kirjasin mittarilukemat tarkoin eritellen yö- ja päiväsähkön sekä kaasun. Aamulla teippaan kortin ulko-oveen.

Sitä vain ihmettelen, että miksi tänä vuonna lukemia oikein ihmisvoimin käydään tarkastamassa. Monen vuoden ajan olen saanut energiayhtiöltä pyynnön lähettää lukemat netitse (Onkohan tuo nyt oikein, netitse? Näyttää oudolta.) ja hyvin on homma hoitunut.

Sähköfirman lisäksi kännykkäyhtiö muisti minua, oikein kirjeellä. Sain sieltä laskun ihan paperille printattuna, vaikka jo aikoja sitten olen sopinut, että ilmoittavat laskutettavan summan tekstiviestinä. Kirjeessä annettin myös ohjeita, kuinka laskun voi maksaa internetin kautta. Höh! Niinhän olen jo tehnyt vaikka kuinka kauan. Onkohan tässä nyt palattu menneisyyteen tai sopimukset kadonneet?

11 kommenttia:

Unelma kirjoitti...

Toivottavasti korttisi tiedot kelpaavat mittarinlukijalle.
Aika-ajoin mittarit luetaan myös silmämääräisesti. Syynä ovat kai sellaiset koijarit, jotka ilmoittavat liian pieniä lukemia, yrittävät saada mahdollisimman pienen laskun. Joskus se lasku on kuitenkin maksettava.
Mukavaa työpäivää sinulle.

JanuskieZ kirjoitti...

Hi... Looking ways to market your blog? try this: http://bit.ly/instantvisitors

Tuija kirjoitti...

Taitaapa asia olla juuri noin, Unelma. Illalla tiedän, onko kortti kelvannut. Mukavaa maanantaita sinullekin.

JanuskieZ, thanks for the link but I don't think it would bring any added value to my blog.

vilukissi kirjoitti...

Menneisyys on aina mukanamme ... astianpesukone pitäisi vaihtaa kaappiin, mutta kun ei voi kutsua putkimiestä, kun kukaan ei ole siivonnut sitä kaapin toista puoliskoa...hahahahha

Tuija kirjoitti...

Näinhän se on, vilukissi. Menneisyys kulkee aina mukana.

Anonyymi kirjoitti...

Tulee elävästi mieleen, kun belgialainen puhelinasentaja jätti kaksi kertaa saapumatta. Kolmannella kerralla olin minuutin myöhässä, kun olin siis rynnännyt keskellä työpäivää häntä tapaamaan, ja hän kehtasi osoitella rannekelloaan. Oli varmaan uus kello ;-)
Liisa

Tuija kirjoitti...

Just noin se täällä menee, Liisa. Meillä kävi syksyllä pari putkimiestä ihmettelemässä, miksi lämmitys ei toimi. Lupasivat tulla seuraavana päivänä takaisin uuden, ehjän termostaatin kanssa, mutta eipäs ole miehiä vielä näkynyt. Lämmitys korjattiin sitten itse.

marjukka kirjoitti...

Ennen mekin ilmoittelimme netissä lukemia niin sähkö- kuin lämpöyhtiölle, mutta sitten tänne asennettiin sellaiset mittarit, joita ei tarvitse lukea, vaan niistä siirtyy automaattisesti tieto laskuttajalle.
Nuo mittarinlukijat eivät taida ymmärtää, että muutkin kuin he käyvät töissä!

Tuija kirjoitti...

marjukka, tuollainen automaattisysteemi sopiikin maille, joissa osataan edes jonkin verran sopia yhteisistä asioista.

Oli muuten kortti hävinnyt ovesta. Nyt vain odotellaan tasauslaskua.

Famu falsetissa kirjoitti...

Täällä on sähkömittareiden vaihto meneillään. Mittarit voi sen jälkeen lukea sekä sähkölaitos että mittarin omistaja netin kautta. Siis, jos netti toimii:DD

Heidi kirjoitti...

Taitaa noi meidän remonttimiehet sit olla belgialaisia tai sukua belgialaisille... N. 3 vkoa sitten ilomoittivat postiluukusta pudotetulla paperilapulla että "parvekkeiden maalauksen valmistelutyöt alkavat ka kestävät n. 2 vkoa". Kaikki elollien ja vaarallinen piti tietysti siirtää syrjään jne. Kai joku täällä kävikin... Nyt kukaan ei ole muistanut kertoa milloin varsinainen maalaus alkaa... näkyivät tänään olevan jo viereisessä rapussa, kai sieltä sit edellisenä iltana taas tulee ilmoitus seuraavana aamuna klo 7 alkavasta maalaustyöstä...

(Rehellisyyden nimissä on kyllä sanottava että upeeta työtä ne on tähän mennessä tehny, taloa ei todellakaan tunnista entisekseen )