11.5.2010

Musiikkia korville

Huomenna on taas aika ortopedian poliklinikalle tämän typerän ranteen kanssa. Toivottavasti ei tarvitse kolmea tuntia odottaa kuten viime kerralla. Toivon niin kovasti, että saan tämän inho kipsin pois tai että se ainakin vaihdetaan johonkin kevyempään versioon.

Viime viikolla kävin kuvauttamassa murtumaa oikein magneettisessa kentässä. Luulen, että sairaala haluaa investoinneilleen katetta ja lähettää kaikki mahdolliset tapaukset MRI-kuvaukseen. Muuten en tutkimuksen tarvetta ymmärä.

Ilmoittautumistiskillä sain täytettäväkseni kyselylomakkeen, mutten ehtinyt edes vilkaista kysymyksiä, kun kuivakka mieshoitaja nappasi listan ja aloitti utelun. Onko tahdistinta? Onko insuliinipumppua? Onko tauteja suvussa, työkavereilla, naapurissa? Onko ortopedisiä ruuveja tms.? Vihdoinkin sain vastata myöntävästi. Ei ollut ruuvi kuulemma vaarallinen, kun nilkka on kaukana ranteesta. Ainakin kuvaustilanteessa. Kysymykset jatkuivat. Olinko raskaana? Nyt alkoi naurattaa. Olinko ollut sodassa? Naurahdin ääneen, jolloin hoitaja melkein äkäisenä sanoi, että monet tutkimukseen tulevat ovat olleet. Niin, tottakai, onhan täällä paljon muualta tulleita ja varmaan sotiakin kokeneita. Olin nolo.

Lopulta makasin alustalla käsi tuettuna ja sain kuulokkeet korvilleni. Kuvauslaite oli kuulemma erittäin kovaääninen ja kuulokkeista tulisi rauhoittavaa musiikkia. 20 minuuttia piti siinä liikkumatta lepäillä. Meteli alkoi. Välillä tuntui, että olisin kuunnellut rytmikästä musiikkia, mutta suurimman osan ajasta olin kuin sotatantereella konetuliaseiden metelöidessä korvan juuressa. En minä aseista mitään tiedä, mitä nyt uutisista ja elokuvista kuullut, kuinka ne paukkuvat. Enää en ihmetellyt, että asiaa kysyttiin. Tilanne voisi olla kamala sodan kokeneelle.

Kuulokkeista kuului klassista musiikkia, mutta ei se pauketta ja jytinää poistanut. Luulenpa, että sukulaispoikien musiikki olisi sopinut minulle paremmin. Ei sekään olisi rauhoittavaa ollut, mutta olisi ainakin ajoittain peittänyt koneen jylyn.

Huomenna toivottavasti kuulen, kuinka ranne on murtunut vai onko ollenkaan.

3 kommenttia:

Unelma kirjoitti...

Toivotaan, että saat hyviä uutisia.
Meille on luvattu huomiseksi lämmintä säätä, on sitä odotettukin.

Lezzie kirjoitti...

Toivon samoin sulle hyviä uutisia sieltä. Täälläkin odotellaan niin kovasti luvattuja lämpöisiä säitä.

marjukka kirjoitti...

Toivotaan hyviä uutisia ja pääset pian eroon siitä kiusankappaleesta (siis kipsistä).