2.11.2010

Arvonta: Mitä naapuri rakentaa ja/tai kuka saa ajaa tai ei

Mikä tästä tulee?

Naapuri rakentaa pihalleen. En tiedä vielä mitä, mutta korkea se on, ylimmät laudat taitavat olla n. kuuden metrin korkeudessa. Tähän mennessä kehikkoa on kasattu vain sunnuntaisin usean miehen ja naisen voimalla.
Se lukijoista, joka ensimmäisenä arvaa, mikä tarkoitus rakennuksella loppujen lopuksi on, saa rakennustietäjän kunniamaininnan blogissani ja taatusti lähetän arvokkaan palkinnonkin. Arvauksia otan vastaan kommenteissa.

Muitakin arvattavia/tiedettäviä asioita täältä löytyisi. Katsokaa vaikka tuota kuvaa alla. Mitä se tarkoittaa? Tai siis kuka saa ajaa ja mihin suuntaan? Voitin ekaluokkalaisena koulun liikennekilpailun, mutta ovat tainneet tiedot vanheta, kun en muista tällaisen merkkirykelmän tarkoitusta.

Oikein arvannut tai asian peräti tiennyt saa laulaa lurauttaa ensimmäisen säkeen vanhasta, Georg Malmstenin säveltämästä lastenlaulusta:

Muista aina: Liikenteessä
monta vaaraa ompi eessä.
Siksi valpas aina mieli se on
turva verraton.

Ja nyt päivän pääasia ja ehdottomasti tärkein vaihtoehtokysymys. Mitä yhteistä on Ruotsin kruununprinsessa Victorialla ja rouva Lakritsirouskulla?

A. Kummallakin on ruotsalainen pomo.
B. Kumpikin on tutustunut pannuhuoneen toimintaan.

Jos ette vielä arvanneet tai peräti tienneet, niin voin paljastaa, että kumpikin vaihtoehto on oikein ja varsinkin B (* kovinkin tärkeä. Onhan tärkeää, että prinsessakin tietää, kuinka pannuhuone toimii. Joskus voi käydä niin, ettei prinssi olekaan paikalla, kun linnan lämmitys reistailee. *) Viite: Iltasanomien nettiuutiset 1.11.

Kuvaa en käynyt itse Lahdessa ottamassa vaan nappasin sen lehden sivulta.

Suurin ero minun ja prinsessan pannuhuonevierailussa on asu. Vaatekaapissani ei ole valkoista leninkiä pannuhuonevierailuja varten.


Tällä kuvalla ei ole mitään tekemistä naapurin, liikenteen tai kuninkaallisten kanssa. Olipahan vain hauska näkymä eilisellä vapaapäiväretkellä.

6 kommenttia:

Eeva kirjoitti...

Toivottavasti naapurisi ei rakenna mitään eristysselliä kaapatulle vaan kyseessä vaikka tähtikaukoputkelle rauhallinen sijoituspaikka!

Katiskatar kirjoitti...

Lapsille majahan sen täytyy olla :) olisi ainakin itsestäni ollut mielettömän hieno tuollainen maja lapsuudessa.

Veikkaan että liikennemerkkikuvassa autoilijat ei saa ajaa ollenkaan, mutta fillaristit joka suuntaan.

On todella kaunis tuo viimeinen kuva, aivat taideteos itsessään.

Unelma kirjoitti...

Laitoitpa vaikeita.
Kukkataloa veikkaisin, eli kasvihuonetta naapurisi tontille.
En taida sitten tullakaan sinne taille omalla autolla. Fillarit ja mopot eivät saa ajaa katua ylös eikä alas. Oikealle ja vasemmalle saa polkaista, jos malttaa pysähtyä tarkistamaan onko reitti selvä.

Heli kirjoitti...

Siitä rakennelmasta tulee joku pulujen lennätystorni tai puluhuvila. Eikös se pulumiehen puolella ole?

Toista en lähde arvailemaan, huono palkinto:(

Nettimartta kirjoitti...

Kyllä siitä naapurin pömpelistä tulee lintutornin, kasvihuoneen ja Muumipeikon majan yhdistelmä. Monikäyttöinen siis, iloa koko perheelle (en kyllä tunne perhettä).

Maisemakuva on ylimaallisen kaunis.

Tuija kirjoitti...

Rakennelma ei ole vielä valmis, joten enpä taida vielä paljastaa sen tarkoitusta (niin kuin muka tietäisin :))

Tuosta liikennemerkkirykelmästä sen verran, että se on yksisuuntaisen kadun päässä eli sen nähdessään on autoilija jo ajanut väärään suuntaan. Polkupyörällä saa tässä maassa ajaa mihin suuntaan vaan ja missä vaan, vaikka merkki sanoisi jotain muuta.