19.11.2010

Fysiikan lakeja uhmaten

Eilen tuli taas toteen näytetyksi se, että ihan vain pikkuriikkisen ylimääräistä rasvaa ihonsa alla säilövä ihminen pysyy veden pinnalla vaikka ei haluaisikaan. Tai ei ainakaan pysty pitämään jalkojaan altaan pohjalla ja samalla juoksemaan. Uiden kyllä pärjäsin, mutten vesijuosten.

Menin eilen vesijumppatunnille ja yritin pysyä mukana tahdissa, muttei siitä mitään tullut. Jalkani eivät kertakaikkiaan pysyneet pohjassa, vaikka muuten kyllä oli mukavaa. Vesi oli +30-asteista ja alussa riuhtoessani tuli jopa kuuma, mutta tunnin loppuessa aloin melkein palella. Tehokasta liikuntaa se kyllä oli ja pystyin jopa seuraamaan ohjaajaa ja tekemään liikkeitä perässä (paljon hitaammassa tempossa tosin kuin hän) niin kauan kuin hän seisoi altaan reunalla. Veteen pulahdettuaan en enää tiennyt, kuinka vaahtomuovisia vesikäsipainoja olisi pitänyt heilutella. Vesi loiskui, musiikki soi ja ohjaajan ääni ei kantanut mihinkään, joten improvisoin vedenalaisliikkeet itse.

Seuraavaksi vesijumppakerraksi yritän hankkia nilkkapainot. Betoniset tai lyijyiset, ei sillä niin väliä ole, kunhan jalat pysyvät altaan pohjassa.

Vesijumpan jälkeen siirryin hetkeksi lämmittelemään suomalaiseen saunaan. Niin ainakin ovessa luki. Seinällä oli taulu, jossa ohjeistettiin saunomista: Saunassa täytyy pitää päällä joko uimapukua tai olla pyyheliinaan kietoutuneena. Saunaa ei saa kuumentaa heittämällä kiukaalle vettä. Ennen ja jälkeen saunomisen täytyy käydä suihkussa.

Viimeinen ohje oli jopa minulle selvä, mutta nuo kaksi edellistä pistivät hymyilyttämään. Menin kuitenkin kiltisti saunaan pyyhe ympärilläni, mutta lauteilla annoin itselleni vapauden. Harmitti, kun en huomannut tuoda vettä juomapullossa mukanani, että olisin voinut löylyäkin heittää. Tuskin saunatonttu olisi siitä pahastunut. Onneksi sauna oli sentään kunnolla kuuma eikä mikään 60 asteen lämpökaappi.

Tämä oli toinen kerta, kun käytin kuntokeskuksen palveluita. Kävin yhtenä iltana tällä viikolla osallistumassa BodyBalance-tunnille. Se oli vähän liian rauhallista liikuntaa, ainakin minulle. Hitaita venytyksiä ja tasapainoilua yhdellä jalalla. Lopuksi piti vartin verran maata lattialla meditoimassa. Kylmä siinä tuli. Kokeilisinkohan seuraavaksi vaikka Zumbaa?

5 kommenttia:

vilukissi kirjoitti...

Täällä olisi kanssa aamuisin, heti klo 6:lta, vesijuoksua...voisikohan mulle käydä noin, etten pääsisi pohjassa juksemaan? Mä olen kyllä nyt tyhmyyttäni vaan miettinyt, että juoksisin vedessä, siis vedessä..en missään pohjassa...hhhahahahh, jestas, kun sitä on outoja ajatuksia.

Unelma kirjoitti...

Kuuluuko vesijuoksussa olla jalat pohjassa? Meillä tässä lähijärvessä nuoret naiset juoksevat ympäri järven tai rannalta toiselta. Jalat sutivat vimmatusti vedessä. Ei minullakaan jalat vesijuoksussa pohjaan yllä, syke kyllä nousee, jos oikein yritän.
Tuo Zumba vaikuttaa hauskalta, ei kuitenkaan minun lajini, harmi.
Menestystä vaan urheiluharrastuksellesi. :)

Fjordinna kirjoitti...

Mä olen täällä Bergenissä löytänyt saunan uimahalleista...On kyllä suomalaisen saunan tunnelma kaukana niistä. Katossa loistavat kirkkaat loisteputket ja yhden seinässä samoin lappu, että veden heittäminen kiukaalle kielletty, koska kiuas kun toimii sähköllä niin se ei kestä vettä... toi väite taitaa olla kyllä vaan niiden keino saada ihmiset olemaan heittämättä sitä vettä. Toisen paikan saunassa ei kieltoja ollut mutta ei mitään veden kanto välineitäkään, toi juomapulloidea oli kyllä hyvä, täytyy muistaa ensi kerralla.

Ruostevilla kirjoitti...

Olen paattanyt lopettaa saunakokeilut Italiassa; viimeisessa musiikki soi niin kovaa, etta se oli viimeinen pisara. Haaveilen omasta saunasta...

Tuija kirjoitti...

Voi hyvänen aika! Olen tainnu ymmärtää ihan väärin koko vesijumpan! Ilmankos pulskahdin vähän väliä veden alle, kun yritin pitää jalat pohjassa :) En kyllä eteenpäin juoksemalla pääse, oli jalat pohjassa tai ei. Taitaa olla tekniikkalaji. Kiitos kaikille ihmettelyistä, seuraavalla kerralla olen viisaampi.

Saunat ulkomailla on kyllä hauska juttu. En minä monessa sellaisessa ole ollut, mutta joka kerran tulee yllätyksiä. Aika usein saunojen ulkopuolella on kuvitetut saunomisohjeet, joita kuulemma täytyy noudattaa. Kerran oikein pelästyin, kun yksi rouvashenkilö tuli löylystä ulos silmämeikit poskia pitkin valuen ja heittäytyi samantien penkille makaamaan. Kysyin, josko on huono olo ja haluaisiko rouva vettä. Rouva katsoi minua ihmeissään, ei hänellä mitään hätää ollut, ohjeissa vain käskettiin olla löylyssä kunnes tiimalasin hiekka oli valunut loppuun ja sen jälkeen piti levätä 15 minuuttia.
Voisi niissä ohjeissa senkin mainita, että meikit kannattaisi poistaa ennen löylyyn menoa.

Musiikista en täällä ole saunoissa saanut onneksi nauttia. Hetkeäkään en lauteilla istuisi, jos saunassa joutuisi flaamilaisia iskelmiä kuuntelemaan.