21.5.2009

Matkalla koirien kanssa Euroopan sydämessä

Minulla alkoi tänään melkein kahden viikon loma! Nyt pakataan asuntovaunua ja reissuun lähdetään vielä joko tänään tai varhain huomenaamulla. Suuntana tällä kertaa on Tsekinmaa ja siellä Brnon kaupunki.

Olen jo varoittanut poikaa, että saatamme ilmestyä yliopiston nurkille joskus viikonlopun aikana. Ei tuo tuntunut asiaa yhtään pahana pitävän.

Eilen hain tietoja leirintäalueista, jotka olisivat jo toukokuussa auki. Löysin peräti yhden, mikä ei onneksi kovin kaukana Brnosta ole. Sinne yritetään nyt suunnistaa.

Tämä päivä menee varmaan perinteisesti hermoilemalla ja kinastelemalla, mihin mikäkin tavara kuuluu ja missä kaikki talven aikana kadonneet esineet ovat. Mutta ei haittaa. Kun matkaan päästään, rentoutuvat kaikki muut paitsi vanhin koiristamme. Sen mielestä perillä pitäisi olla heti. Vasta moottoritien tasaisessa huminassa Morse rauhoittuu ja lopettaa läähättämisen.

Pienenä se oli oikein rauhallinen ja hyväntuulinen matkustaja, mutta jostain syystä muutama vuosi sitten alkoi matkaläähätys, mikä tuntuu vain pahenevan. Toistaiseksi en ole asialle oikein mitään tehnyt, mutta nyt on läähätys ja kuolaaminen jo niin voimakasta, että varmaan pitäisi asia jotenkin saada korjatuksi. Osaisiko joku mahdollisesti neuvoa, mitenkä vaivaa hoidettaisiin tai saataisiin peräti pois?

Vattupensaan varjossa ei matkahuolet paina

7 kommenttia:

Unelma kirjoitti...

Ei ole mitään hyviä neuvoja annettavana, mutta toivotan oikein hyvää matkaa!

Heidi kirjoitti...

Oikein hyvää matkaa! Haluisin itekin käydä Tsekeissä. Ehkä vielä joskus...

Famu falsetissa kirjoitti...

Oikein hyvää lomaa ja rattoisaa matkaa läähätyksestä huolimatta. Minä pidin automatkoilla tyttäreni koiraa Popoa sylissäni. Oli kyllä rauhatonta touhua, läähätystä ja ininää. Kuin pienet lapset.

Tuija kirjoitti...

Kiitos kaikille, vielä ollaan kotona, mutta aamulla aikaisin varmaan päästään lähtemään :)
Koirat matkustavat omissa bokseissaan auton takaosiassa. Ei niitten riekkumista autossa kestäisi ja on kai se turvallisempaakin kuin jos olisivat irtonaisina takapenkillä.

Unelma ja Famu: Harmi, kun jostain syystä en pääse sivuillenne kommentoimaan tältä kotikoneelta. Tietotekniikka on niin kummallista.

Heli kirjoitti...

Hauskaa reissua!

marjukka kirjoitti...

Oikein mukavaa lomaa! Tuo asuntovaunutohina on tuttua meilläkin! Pian taas pitäisi laittaa vaunu menokuntoon täälläkin!

Insanity_ kirjoitti...

Hei! Teen opinnäytetyötä Euroopan eri maiden täytekakuista ja tarvitsisin mahdollisimman paljon tietoa perinteisistä täytekakuista. Netistä tietoa löytyy hyvin vähän, joten kaikki tieto on hyödyksi!
Millaisia täytekakkuja siellä Belgiassa syödään? Tarjotaanko syntymäpäivillä tai häissä jotakin tiettyä, perinteistä täytekakkua? :) Löytyykö Belgiasta jotakin erityisen perinteistä täytekakkua?
Jos siulta löytyy mitään tietoa asiasta, ois mahtavaa jos pystyisit vastaamaan sähköpostiini..
mestattua.teuraslihaa (ät) gmail.com

Kesäterveisin Insanity / decapitated