9.5.2009

Uusi pää, vanhat aivot

Kävin pitkästä aikaa tänään kampaajalla ja kerrankin sain sellaisen tukan kuin halusin. Lyhyen ja punaisen. Aina ennen kampaajani on sanonut, ettei pyytämäni malli sovi tai että ei niin voi leikata. Tänään hän käytti saksiaan oikein reippaasti eikä yhtään pistänyt hanttiin toiveitani.
Paikassa näytti sen verran kiireiseltä, että kampaaja ei varmaan halunnut käyttää aikaansa turhanpäiväiseen väittelyyn asiakkaan kanssa. Hyödyinpäs heidän kiireestään.
Piti heti ottaa kännykällä kuva kuontalosta.

Kotiin tultuani sain kuulla, että yksi uusioperheemme nuorista tulisi kesällä täällä käymään. Mietittiin päiviä ja helpointa sekä edullisinta matkavaihtoehtoa. Listasin netistä aikamoisen määrän eri yhtiöiden lentoja ja lentoyhdistelmiä ja lopulta sovittiin matkalaisen kanssa päivistä. Ryhdyin tilaamaan.

Ensimmäinen varaus onnistui heti kerralla. Toinenkin meni oikein, ainakin melkein. Kun tavasin lentovahvistusta, huomasin että matkustajan sukunimeksi oli tullut minun nimeni, mikä ei ole lähelläkään hänen omaansa. Voi kerpele! Mitäs nyt tehdään? Onneksi löysin puhelinnumeron, johon välittömästi soitin. Ystävällinen naisihminen nauroi virhettäni ja lupasi peruuttaa varauksen, koska nimeä ei voinut enää muuttaa. Rahat kuulemma palautetaan luottokorttitililleni joskus lähitulevaisuudessa. Kiitin helpottuneena ja ja ryhdyin tekemään uutta varausta.

Nyt tarkistin kaikki kirjaamani tiedot moneen kertaan ennen kuin siirryin varauksessani eteenpäin ja sain kuin sainkin lennon oikealle henkilölle oikeaan aikaan. Lopultakin onnistuin!

Olen pari kertaa aikaisemminkin sählännyt lentovarauksia tehdessäni ja luulin, että tähän mennessä olisin jo oppinut tarkistamaan ja vielä kerran tarkistamaan, mitä olen tekemässä. Sama sähläri aivoissani taitaa kuitenkin olla, ei se tunnu koskaan oppivan.
Toivottavasti lentoyhtiö ei sählää ja muistaa palauttaa lupaamansa rahat.

3 kommenttia:

Unelma kirjoitti...

Uusi kampaus kyllä piristää kummasti.

Marjukka kirjoitti...

Kyllä tuossa kampauksessa vanhatkin aivot viihtyvät, tosi kaunis tukka!

Tuija kirjoitti...

Kiitos Unelma ja Marjukka! Töissä vähän tänään hätkähtivät, mutta minä tykkään.