16.6.2009

Oman maan mansikoita ja herukoita ja vadelmia

Nyt on ihan pakko hehkuttaa! Keräsin tänään omasta mansikkamaasta satoa niin paljon, etten jaksanut kaikka syödä. Säilöttäväksi meillä marjoja ei kasvateta, kaikki yritetään syödä tuoreina niin pian kuin suinkin.

Mansikoita on kyllä kypsynyt jo noin kuukauden verran, ettei tämän päiväinen mitään outoa ollut. Outoa sen sijaan on, että niitä tulee koko ajan lisää. Etupihalle istutin joku vuosi sitten pari metsämansikan tainta ja niistäkin sain tänään suun makeaksi. Pihan perällä kasvaa muutama punaherukka, joissa myös marjat ovat jo kypsiä poimittaviksi. Vadelmapuskissakin alkavat marjat kypsyä, tänään löysin kolme, joten meillä on meneillään todellinen punaisten marjojen kesä. Mustaherukka kasvaa vain korkeutta. On siinäkin raakileita, mutta niin kovin pieniä ja olemattomia. Ei varmaan osata hoitaa oikein tai ehkä pensas ei tykkää asuinpaikastaan.

Tämän kesän marjasatoa

4 kommenttia:

Famu falsetissa kirjoitti...

Olen jo monta kertaa tänä kesänä syönyt mansikoita. Belgialaisia ja hollantilaisia nimittäin:) Täällä on mansikkasato myöhässä.

Heli kirjoitti...

Nam!

Unelma kirjoitti...

Meillä vasta kukkivat marjat. Tukholmassa oli myynnissä Belgian mansikoita maanantaina. Olin lapsenlapsien kanssa laivaretkellä.

marjukka kirjoitti...

Täällä vihertää, ei mansikat, vaan minä! Minulla kun ei kasva marjan marjaa, on niin varjoisa ja suoperäinen tontti, ettei oikein mikään menesty.