19.8.2009

Opastavana matkustajana

Olen lomien jälkeen ajellut töihin bussilla ja metrolla ja oikein sujuvasti on mennyt. Aamulla näytän bussissa metrolippuani, pyydän siirtolipun Brysseliin, maksan yhden euron ja saan leimatun bussilipun.

Illalla leimaan jo kertaalleen leimatun metrolipun bussissa (ollaan nimittäin Brysselissä, jossa voin niin tehdä), pyydän siirtolipun kotikylääni, jne. Helppoa kuin mikä!

Tänä aamuna taisi olla lomittaja tai mikä lie päällikkö linja-auton ratissa, kun ei tuntenut systeemejä. Ensin kuski yritti leimata metrolippuani, sitten ottaa ylimääräistä rahaa ja lopulta hän ei löytänyt bussilippuja. Alkoi ihan naurattaa, kun sain neuvoa, kuinka tällainen eritystapauksellinen lippuasia hoidetaan. Onnistuihan se lopulta ja liputkin löytyivät, kun näytin miehelle, missä niitä yleensä pidetään. Ei kai ne kateissa olleetkaan, mutta kuski taisi vain vähän hämmentyä, kun huonolla hollannillani selitin, mitä pitää tehdä.

Taidan ostaa kolmen kuukauden kausilipun, niin ei tarvitse kuin sanoa hyvät huomenet ja iltapäivät. Vilautan vain lippuani ja matkustan muina naisina niin lähiliikenteen bussissa kuin Brysselin metrossakin. Laskeskelin, että sellaisella lipulla tulisi työmatkalle hintaa enintään 1,60 euroa päivässä, ja mitä enemmän matkustelisin, sitä halvemmaksi yhden matkan hinta tulisi.

Päivän piristykseksi lisäsin vähän kuvia puutarhaviidakosta löytyneistä selviytyjistä:


Kehäkukkia tai niin kuin pappani pruukasi sanoa, rinkeblummia löytyi jokunen.

Upean punaiset krassitkin selvisivät lomakriisistä.

Tämä on rikkaruoho, jota ei tapa mikään.

Pihakuusi on alkanut hassutella ja kasvattaa uusia kerkkiä. Toisen kerran jo tänä kesänä.

3 kommenttia:

Unelma kirjoitti...

Kauniit lehdetkin tulla krassilla ja hienon väriset kukat.

Onko kurkkuyrtti siellä rikkaruoho?

Tuija kirjoitti...

Kurkkuyrtti?? Kiitos tiedosta, Unelma.
Taidankin alkaa suojella sitä kitkemisen sijaan. Ja minä pölhö luulin, että joku rikkaruoho. :(
Täytyy myös etsiä, mihin sitä voi käyttää.

Famu falsetissa kirjoitti...

Kurkkuyrtin kukkia voi käyttää salaatin ja kakkujen kotisteena.