20.8.2009

Seikkailuni julkisessa liikenteessä jatkuvat

Myöhästyin aamulla bussista ihan vaan vähän. Jos olisin juossut - tai siis jos olisin osannut juosta - olisin ehkä ehtinyt. Nyt sain odottaa seuraavaa bussia ja seurailla, kuinka nuoret kadunrakentajamiehet rikkoivat isolla kaivurilla (no, jollain isolla koneella kuitenkin) asfalttia juuri rakennetun talon ulko-ovien edestä. Hyvin tuntui homma sujuvan. Sitä en tosin ymmärrä, että ensin rakennettiin talo, sen eteen valettiin jalkakäytävä ja ajotie ja nyt koko tie hajotetaan lähes talon etuseinää myöten. Outo juttu.

Bussi tuli ja tällä kertaa kuskina oli rennohko miespuolinen henkilö, joka heitteli rahoja ja lippuja kuin keskenkasvuinen Tom Cruise pulloja elokuvassa Cocktail. Virnistikin vielä. Reitti mieheltä kyllä tuntui olevan hukassa. Onneksi olin jo autoon noustessani päättänyt ajaa vähän pidemmälle kuin yleensä enkä yhtään hätkähtänyt, kun bussi ei kaartanutkaan tavalliselle pysäkilleni. Tietöitä, ajattelin.

Kuski suhaili pitkin Brysselin pikkukatuja miten sattuu, eikä minulla ollut vähään aikaan aavistustakaan, missä mentiin. Kun kukaan matkustajista ei ääneen ihmetellyt, minäkin pidin suuni tällä kertaa kiinni ja katselin uusia maisemia. Vähitellen päästiin tuntemilleni kaduille ja halusin metroaseman kohdalla pois. Tietysti tohkeissani hyppäsin bussista liian aikaisin ja jouduin kävelemään aamuhelteessä (kyllä vaan, aamulla oli jo +25º lämmintä!) muutaman turhan satametrisen.

Kaikessa rauhassa ihan laillisesti risteystä ylittäessäni kuulin, kun joku huusi takanani. Katsoin sivulle ja raitiovaunuhan siinä työnsi nokkaansa minua kohti. Se oli jo niin lähellä, että käsin olisin voinut koskettaa. Onneksi takana tullut nuori mies ehti varoittaa ja tajusin ottaa pari hyppyaskelta. Outoja pelejä nuo ratikat, ihan varmasti sille paloi punainen valo, koska jalankulkijoille oli vihreä. Taas toisaalta, voihan olla, että sekin ajeli päin vihreää. Ei näistä ristyksistä aina tiedä, varsinkin jos monta katua risteää samassa paikassa.

Loppupäivä onkin kulunut helteessä kärvistellessä. Onkohan toimiston ilmastointi säästösyistä katkaistu, kun sisällä on tänään yhtä kuuma kuin ulkona? Tällä hetkellä aika paljon yli 30º!

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Luulin jo hetkisen aikaa, että olitkin hypännyt jonnekin turistibussiin! Sekin olisi voinut olla melkoinen kokemus; soittaa töihin ja sanoa, että olen just paraikaa ylittämässä maan rajoja! On teillä kesää...ja täällä saa kärvistellä syksyisissä tunnelmissa...lepakkoineen.

Unelma kirjoitti...

Veikeitä kuskeja teillä siellä, ehkä helle aiheuttaa tiettyä improvisointihalua reitin valinnassa.

Ole kuitenkin varovainen niissä liikennevaloissa.