29.11.2009

Melkein kuin uusi

Tehtiin kylppäriin remonttia. Seinät maalattiin valkoisiksi ja katto eristettiin ja peitettiin bambumatolla. Ei siitä ihan älytön tullut. Katsokaa vaikka.

Katto on tehty puutarha-aidaksi tarkoitetusta bambumatosta.

Vielä pitää maalata nyt puunväriset, öljytyt puolipaneelit. Varmaan niistäkin valkoiset tulee.

Tässä vanhassa talossa on kylpyhuonekin vanha. Aikoinaan, kun tänne muutettiin, halusin seinät niin vaalean sinisiksi kuin mahdollista. Sekoitin itse maalin, että siitä tulisi juuri sellaista kuin halusin, mutta pieleenhän se meni. Usean vuoden ajan olemme nyt katselleet lähinnä taivaansinisiä tai vaihtoehtoisesti Välimeren sinisiä seiniä. Aluksi ajattelin, että olkoon, mitä nyt yhdellä kylppärillä on väliä. Väri alkoi kuitenkin kyllästyttää aika pian ja kun edellinen katto (ei ihan bambua, mutta jotain ruokoa kuitenkin) alkoi irtoilla, päätimme korjata koko huoneen.

Jos talo olisi oma, kylpyhuoneen paikalla saattaisi olla vain suihkuhuone ja kellarissa vaikka sauna. Vaan ei ole. Vuokra-asuntoon ei kauheasti voi muutoksia tehdä, vaikka meillä onkin belgialaisittain erittäin vapaat kädet korjailla taloa ja muuttaa sitä mieleiseksemme. Aika paljon olemmekin tehneet, mm. olohuoneessa on nyt öljytty puulattia kokolattiamaton sijaan ja pihanpuoleisen seinän mineriittilevyt pääsivät kunnan ongelmajätekonttiin. Tilalle rakensimme lautaverhoilun. Lisäksi olemme eristäneet taloa kaikkialta, mistä vain on ollut mahdollista. Talon rakentamisaikaan, vuonna 1930 ei eristyksistä taidettu paljon ymmärtää. Kun tuuli osuu sopivasti, tuntuu kuin se puhaltaisi suoraan seinien läpi.

3 kommenttia:

Unelma kirjoitti...

Tuo katto on hieno ja yksilöllinen, en ole ennen nähnyt missään. Kaunis.

Marjukka kirjoitti...

Tuo bambuhan sopii hienosti katoksi ja on muutenkin ominaisuuksiltaan hyvin sopiva tuollaiseen tilaan! Kekseliäisyydestä ei sakoteta ;D

Tuija kirjoitti...

Unelma: Kiitos. Minäkin tykkään siitä.

Marjukka: Bambu on tosiaan hyvä materiaali kylpyhuoneen katoksi. Vaihtoehtona oli samanlainen pajusta tehty puutarha-aita, mutta se oli väärän kokoista. Olis kyllä ollut hieno.