10.11.2009

Syksyinen paikallistilannepäivitys

Pihan rönsyilevä ruusupuska ei taida tietää, että nyt on marraskuu. Tuskinpa nuo nuput enää kukiksi ehtivät.

Kehäkukkien tilanne ei ole paljon parempi. On nuppua, kukkaa, kuivuneita siemeniä. Eivät muuten putoile kauas ja ensi vuonna rinkeplumma kukkii taas samalla paikalla.

Lobelioista ei ensi vuonna kukkijoiksi ole. En ole niitä poiskaan vielä raaskinut heittää, mutta ensimmäisen pakkasen jälkeen niin varmaan täytyy tehdä.

Uskokaa vain silmiänne, nämä ovat vadelmia! Niitä on vielä kypsynyt muutama päivittäin. Makunsa se tosin on unohtanut kesään.

Käytiin sunnuntaina puistossa kodin lähellä. Sisään sinne pääsee näin kauniin portin alta.

Puistossa on jotain belgialaisittain perin harvinaista. Vinkiksi voin sanoa, että se ei ole tuo kyltti. Siinä muuten kielletään myrskyllä puistoon menemästä. Ei sinne saa autolla, pyörällä tai hevosellakaan mennä paitsi, jos ne ovat sairauskuljetus- tai palonsammutusasioilla. Koirat täytyy pitää taluttimissa.

Oudon näköinen puu ja penkki. Puuta on varmaan joskus pienenä yritetty muokata oikein kunnolla, kun on tuollaiseksi kasvanut. Penkki on joutunut vihanpidon kohteeksi tai ehkä vaan vanhuuttaan rapistunut.

Lampaille oli puistossa oma aidattu alueensa. Nämä kuusi (kyllä, kuusi niitä on, katso tarkkaan) tietävät, kuinka jonotetaan, yksikään ei etuillut, vaikka jono ei mihinkään liikkunutkaan pitkään aikaan.

Kierrettiin lampi. Näillä kohdin toisen koiran talutin pääsi kädestä irti, kun se (siis koira, ei käsi eikä talutin) halusi käydä tervehtimässä perässämme tullutta vierasta koiraa ja kiskaisi napakasti. Koiran omistaja moitti minua, kun annoin omani juosta vapaana. Kävimme vähän aikaa keskustelua siitä, pureeko irti oleva koira hanakammin kuin taluttimessa oleva. Neuvottelu ei johtanut konsensukseen, mutta se ei haittaa, tuskinpa koirammekaan enää kohtaavat.

Vielä vähän matkaa ja sitten ollaan taas portilla.

9 kommenttia:

Famu falsetissa kirjoitti...

Kiitos paikalliskatsauksesta! Täällä sataa tänään räntää oikein runsaasti. Radiossa ilmoitettiin kylläkin, ettei se tule jäämään vaan sulaa pois. Minulla on yhtä hassahtanut ruusu.

Eeva kirjoitti...

Ihania kuvia! Ja kyllä piti tarkkaan katsoa ja klikata kuva suuremmaksi, jotta löysin sen kadonneen kuudennen määmään.

Teillä on niin kaunista vielä siellä!

Anne kirjoitti...

Ääh, aina kun täällä käy, niin alkaa tehdä mieli lakritsia...

Unelma kirjoitti...

Ihana retki puistoon. Meillä on tuollaisia marjoja vielä oksissa, raakoja ja puolikypsiä. Eivät kuitenkaan ole vattuja vaan karhunvatukoita.

Tuija kirjoitti...

Famu: Olen joskus lukenut, että ruusuja ei saisi lannoittaa enää syksymmällä, mutta tuota puskaani en ole lannoittanut koskaan.

Eeva: Lampaat on joskus aika taitavia huijareita. En muuten muista, koska olisi ollut näin sateeton syksy.

Anne: Ja minä kun luulin, että täältä tulee vain sienet mieleen :)

Unelma: Täällä on kyllä kivoja puistoja ja pieniä metsiköitä ulkoiluun.

vilukissi kirjoitti...

Ihana juttu!!!!

marjukka kirjoitti...

Siellähän on vielä melkein kesä, meillä täällä lumi maassa.
Kaunis puisto kävelyretkille!

Anne kirjoitti...

Ei tule yhtään sienet mieleen, mutta joka ikinen kerta iskee lakristihimo!

Tuija kirjoitti...

vilukissi: kiitos

Marjukka: nyt alkaa jo tuntua talvelta (tai myöhäissyksyltä), kun niin tuulee.

Anne: kyllä lakritsihimo aina sienihimon voittaa :)