22.11.2009

Talo talon perään

Jätin ruoan tänään uuniin hautumaan ja lähdin koirien kanssa lenkille. Kameraa en kahden riekkujan kanssa viitsi kantaa vaan näppäilin kuvia vain kännykällä. Miksihän muuten jotkut kännykkäkuvat onnistuvat ja joistakin tulee ihan kamalia? Koittakaa kuitenkin kestää.

Käveltiin aika pitkä matka ja samalla tutkailin kylän taloja. Silloin tällöin haaveilen oman belgialaisen talon ostamisesta, mutta ainakin toistaiseksi asia on jäänyt. Nykyinen kotimme on ihan hyvä meille, on tilaa riittävästi, iso puutarha ja vuokrakin ihan siedettävä.

Tällainen myyntikyltti on ihan kotimme lähellä. Taitaisi 800 neliön siivoaminen olla vähän liikaa eli jääköön ostamatta. Sitä paitsi talon hankkimiseen tarvitsisi ainakin yhden lottovoiton verran rahaa.

Kurkkasin aidan taakse ja tämä se on. Arvatkaapa mitä maksaa? Ihan oikein, 1.750.000 euroa! (Kuva täältä)

Jatkettiin matkaa ja nähtiin talo tyhjillään, postilaatikosta pursuavat mainokset ja pihalla Porsche. Jäin pohtimaan, mitä talossa on tapahtunut.

Tämä kaunis, iso asuintalo oli vielä muutama vuosi sitten lähes romahtamaisillaan oleva navetta ja hevostalli.

Yksinäinen ja tyhjä. Tässä talossa ei ole koskaan asuttu sinä aikana kuin minä olen näillä seuduilla kuljeskellut. Joskus olen käynyt ikkunoista kurkkimassa sisään ja miettinyt, mistä saisin selville, kuka tämän omistaa.

Harjakattotaloja kylän reunamilla.

Ennen polku kulki suoraan, mutta nyt pitää kiertää tämä rakennelma. Omakotitalo siitä varmaan on tulossa. Saa nähdä, koska valmistuu vai valmistuuko koskaan.

Lopulta päästiin kotiin ja syötiin. Jälkiruoaksi tein sitruunamarenki-piirakan. En tiedä maistuisko sullekin, mutta mulle kyllä maistuu, liiankin hyvin.

6 kommenttia:

Unelma kirjoitti...

Oi, kiitos kyllä maistuisi.

Hienoja taloja bongailit ja kaikki niin erilaisia.

Eeva kirjoitti...

Saiskos palasen? En muuten tiedä, onko äitini syönyt jo en suklaat, jotka lähetit ... tulipa vaan sekin mieleeni. Onko sieltä helppo lähettää suklaata Suomeen? Voisin nimittäin laittaa rahaa sinulle, jos laittaisit jotain jouluaiheisia suklaita postilla.

Talon tiedot varmaan löydät alueen maarakennustoimistosta, he ainakin osaavat kertoa jatkoa, jos osaat kertoa tarkan sijainnin. Joissakin maissa tiedot löytyvät netistäkin, jos osaa etsiä (nimimerkillä kuukkeli ei taida kaikkea tietää?)

Anonyymi kirjoitti...

hello... hapi blogging... have a nice day! just visiting here....

Tuija kirjoitti...

Unelma: Vielä olis pikku pala jäljellä.

Eeva: Kyllä se lähetys varmaan onnistuisi, laitanpa sulle s-postia.
Jotain maanrakennustoimistoa tai vastaavaa minäkin ajattelin.

Hapi: Thank you for your visit.

marjukka kirjoitti...

Monenlaisia taloja reittisi varrella olikin. Ei taida olla ihan tavalliselle pulliaiselle tarkoitettu tuo kallis ,D

Kyllä siinä nyt herkutellaan tuollaisilla marenkikakuilla, kun toisella ei ole kaapissa kuin korppuja ;D

Tuija kirjoitti...

Marjukka: Harmi, kun täällä ei ole tapana järjestää yleisiä asuntojen näyttöjä. Olisi joskus kiva mennä tutustumaan noihin tosi kalliisiin taloihin.
On muuten kakku jo loppu, nyt on vaan korppuja täälläkin :(