7.2.2010

Kokki kuutonen: kormaa ja kaalipataa

Tämä viikonloppu on kulunut aika tarkkaan keittiössä. Mitä nyt käytiin koirien kanssa pitkällä lenkillä eilisessä auringonpaisteessa ja kaupassakin piti piipahtaa.

Yritin löytää tuosta naapurikylän kaupasta mahdollisimman edullista kokattavaa ja sellaista, josta riittäisi vielä viikollekin. Kärryyni putoili kanankoipia, jauhelihaa, kaali, mausteita, korianteripuska ja maustamatonta jugurttia. Harmitti, kun tavallisesta kaupasta ei löytynyt aitoja intialaisia mausteita vaan piti ostaa valmis korma-maustesekoitus. Olisin kovin mielelläni sekoitellut ja jauhanut siemenet ihan itse.

En ollut aikaisemmin kanakormaa tehnyt ja luinkin ohjetta (täältä sen löysin) kovin tarkkaan ruokaa valmistaessani. Kanakastiketta tuli erittäin runsaasti ja huomenna saavat työkaverit kuolata kateellisina, kun herkuttelen omilla eväilläni.

Kuvan nappasin jostain nettiohjeesta. Vähän samannäköistä tuli omasta keitoksestanikin.

Tänään siirryin hieman suomalaisemmille tavoille ja tein kaalipataa. Annoin kaalin ja jauhelihan hautua valurautapadassa tuntikausia. Maistuipas sekin hyvältä puolukkasurvoksen ja ruisleivän kera. (Pakasteeseen oli unohtunut paketti Reissumiestä varmaan juuri tätä päivää varten.)

Ai niin, leivoinpa aamulla vielä yhden vaivaamattoman leivänkin, johon käytin neljän viljan jauhoja ja spelttijauhoa. Oiken tuli hyvää siitäkin.

En minä jokaista viikonloppua viitsi hellan ääressä viettää, mutta joskus on kiva kokkailla oikein pitkän kaavan mukaan. Niin, ja syödä tietysti myös.

3 kommenttia:

Unelma kirjoitti...

Valurautapadassa haudutettua kaalipataa ei voi vastustaa, on se niin herkkua.
Minä kokeilin tänään tofuruokaa. Hyvää siitäkin tuli.

Famu falsetissa kirjoitti...

Hyvän näköistä on tuo kanaruoka. Pitääpä laittaa kaalipataa piakkoin. Se on hyvää ja kestää useampaankin kertaan lämmittämisen.

Tuija kirjoitti...

Kumpikin ruoka oli tosi maukasta ja riittoisaa. Huomenna ehkä täytyy seuraavan kerran ruokaa laittaa.