2.2.2010

Kyllä uni tietää

Vähällä oli, etten ruokatunnilla tukehtunut parsakaaliini, kun kuuntelin parin työkaverin keskustelua.

- Kiitos, kun pilasit koko viikonlopun, sanoi D.
- Kuinka niin, mitä oiken olen tehnyt, kysyi E.

D: No kun kerroit sen näkemäsi unen ja minä pelkäsin lauantain ja sunnuntain, että jotain pahaa tapahtuu. Luin unien selityskirjoja ja etsin näkemällesi selitystä ja olin ihan kauhuissani.

E: Voi kauheeta! Jos olisin tiennyt, että otat sen noin tosissasi, en olisi kertonut mitään. Olen ihan kamalan pahoillani.

Pakkohan minun oli kysyä, mitä unta E oli oikein nähnyt, kun koko viikonloppu meni toiselta pilalle.

Unessa D oli ollut ensin ihan kunnossa ja terveenä ja yhtäkkiä heittänyt henkensä. Kun D oli saanut kuulla unen tapahtumasta, hänellä nousi kuulemma kaikki karvat pystyyn eikä hän osannut enää muuta ajatellakaan kuin että mahdollisesti kuolisi viikonlopun aikana.

Kuolemaunelle oli löytynyt kaksikin selitystä. Toisen mukaan kuoleminen tarkoittaisi, että henkilölle tapahtuisi jotain todella ihanaa. Toinen selitys taas oli sitä mieltä, että unessa kuollut henkilö sairastuisi erittäin vaikeaan tautiin. Yksi italialainen työkaverini huomautti, että hänen maassaan kuollut nainen - tai ainakin sellaisen suuteleminen - tarkoittaa että jotain todella pahaa ja kamalaa tapahtuu. Kuolleita miehiä sen sijaan kannattaisi Italiassa pussailla unissaan jatkuvasti, siitä kun seuraa vain lottovoittoja ja maailmanmatkoja ja muita mukavia asioita.

Jossain vaiheessa näitä selityksiä ja unien tulkintoja aloin nauraa. Hihitykseni lomassa sain sanotuksi, että voihan se uni tarkoittaa myös sitä, ettei se tarkoita yhtään mitään. Sanomani herätti laajaa paheksuntaa pöytäseurueessa. Muiden mielestä kaikki unet ovat tulkittavissa ja aina niistä löytyy joku viesti joko unennäkijälle tai näkemisen kohteelle.

Yritin syödä ruokani loppuun ja mietin samalla, että mitähän viimeisin muistamani uni mahtoi tarkoittaa. Unessa tömähdin komealla autolla, taisi olla peräti Rolls Royce, lumipenkkaan ja auto meni katolleen. Minä nousin ulos ajopelistä, käänsin auton takaisin pyörilleen ja jatkoin ajoani lumihangessa.

8 kommenttia:

Famu falsetissa kirjoitti...

Näin viime yönä unta, jossa lunta satoi aivan tolkuttomasti. Kuinka ollakaan, kun aamulla heräsin, uneni oli toteutunut:)

Anne kirjoitti...

Näin unta, että töissä vaadittiin, että tekisimme paljon enemmän samassa ajassa!

Ja tämä uni toteutuu aivan varmasti!!! Olen siis melkein ennustaja!

Tuija kirjoitti...

Täällähän varsinaisia velhoja on!

Heli kirjoitti...

Me oltiin muutettu Amerikkaan koska J:lla oli lääkärinoikeudet siellä, ja minä olin radiotoimittajana - suomeksi. Hahahahhaaa! Kukahan osais tulkita..?

Tuija kirjoitti...

Että ihan ameriikkaan asti pitää lähteä valelääkäröimään ja toimittamaan. Hyvät on sulla rainat :)

vilukissi kirjoitti...

hhahahah...ootta te hyviä unennäkijöitä ja selittäjiä!! Mä pussasin pomoani, unessa, ja olin aamulla tositosi nolo. Hyvä kun kehtasin katsoa häntä aamulla silmiin.

Tuija kirjoitti...

Entinen työkaverinikin oli unessa pussannut pomoaan ja kertoi sen tälle. Pomo sanoi myös nähneensä pussaamisunta työkaveristani. Olivat kumpikin noloja monta päivää :)

Unelma kirjoitti...

Vanhakansa sanoo: "Joka uniinsa uskoo, se varjoaan pelkää".

Näin kerran joulun alla unta, että ulos sulamaan jätetty joulukuusemme oli varastettu. Niin sitten oli käynytkin, vain kaksi suurta saappaanjälkeä oli näkyvissä. Aikuinen mies oli ollut asialla. Mahtoi olla mukava jouluna katsella varastettua kuusta.