15.3.2010

Elämää konditionaalissa ja futuurissa

Tehän tunnettekin jo työkaverini Sophien. Olin taas päivänä muutamana hänen kanssaan kahvilla ja keskustelumme sujui suunnilleen näin (S = Sophie, m = minä):

Olisin saanut supermarketin oviaukonkin kuvaan, jos olisin sihdannut paremmin.

S: Olen lopultakin saanut varatuksi itselleni ajan terapeutilta.

m: Jaa, sepäs hyvä, kun kerran ellaista tunnet tarvitsevasi. Saitko lääkäriltä lähetteen?

S: Sain, mutten halunnut, että hän kirjoittaisi, että tarvitsisin useita terapiaistuntoja. Pyyntöni jälkeen hän kirjoitti, että tämänhetkisessä tilanteessa tarvitsen ulkopuolisen apua ja neuvoja.

Jos olisin poistunut kaupasta toisen kadun puolelta, näkymä ei olisi ollut tämä.


m: Miksi?

S: Jos aikoisin vaikka pyytää sairauskassaltamme korvausta psykologin maksuista, en haluaisi, että työnantaja tietäisi, että olen joutunut käymään terapiassa.

m: Miksi?

S: Tietysti jos vaikka joskus ostaisin esimerkiksi talon (huom: Sophiella on tyhjillään oleva talo) tai asunto-osakkeen ja jos minun pitäisi ottaa sitä varten vakuutus ja siihen vakuutukseen pitäisi rehellisesti kirjata kaikki taudit ja muut sellaiset. Terapian kuitenkin jättäisin siitä pois, ettei se vaikeuttaisi vakuutuksen saantia. Vakuutusyhtiö saattaisi kuitenkin ottaa yhteyttä terveysasemalle ja saisi sitä kautta tietää, että olen käynyt terapiassa.

m: Miksi vakuutusyhtiö ottaisi terveysasemallemme yhteyttä? Eihän työnantajalla ole lupa antaa mitään tietoja.

S: Ei olekaan, mutta koskaan ei tiedä, kuinka joku sairauskassan työntekijä saattaisi käyttäytyä.

Jos erkkeritalon julkisivusta olisi pidetty huolta, maali tuskin hilseilisi.


m: Eikös tuo nyt ole aika teoreettista. Sitä paitsi sairauskassa ja terveysasema eivät ole samaa laitosta.

S: Ehkä ei, mutta ihan varmasti ne vaihtavat tietoja keskenään ja joku voisi osata yhdistää asiat ja henkilöt keskenään.

Kauniit parvekkeet saattaisivat pudota, jos remonttimiehet eivät olisi tukeneet talon seiniä.

m: Jos kerran pelkäät, että joskus tulevaisuudessa mahdollisesti vakuutusyhtiö saisi tietää, että olet käynyt terapiassa, älä tee maksukorvausanomusta. En kyllä ymmärrä, miksi vakuutusyhtiö, jonka kanssa et vielä edes ole tekemisissä, kun et viime aikoina ole ostanut taloa tai osaketta, olisi kiinnostunut terapiastasi. Sitä paitsi ei sellainen vakuutukseen vaikuta, eikös melkein kaikki käy nykyisin terapiassa.

S: Niin, ei sen pitäisi vaikuttaa, mutta koskaan ei voi tietää. Näitä asioita täytyy kunnolla ajatella etukäteen. Jos yhtään ei suunnittelisi ja miettisi, mitä voisi käydä, jos toimisin niin tai näin, elämästä tulisi kauhean vaikeaa.

m: No, niin varmaan tulisi! Oho, kyllä mun nyt täytyy mennä, on aika paljon töitänkin. Onnea terapiaan!

Jos olisi ollut lämmintä, tuolit eivät olisi olleet pinossa.

S: Kiitos. Kerron joskus, kuinka se meni. En kyllä vielä huomenna, haluan ensin itse miettiä, mistä oikein oli kysymys.

m: (Apua! )

Jos ruokatunnilla olisi satanut, taivas ei olisi ollut noin sininen.


Työhuoneeni seinällä voisi olla jonkun muunkin kuva (ja onkin)Kuvat otettu yhden ruokatunnit aikana työpaikan lähistöltä.

4 kommenttia:

Unelma kirjoitti...

On todella hyvä asia, että S menee nyt terapiaan. :)

Hienoja oivalluksia nuo "jos" kuvat.

Tuija kirjoitti...

Olen samaa mieltä siitä terapiasta, Unelma.

Eeva kirjoitti...

APUA!!! Ja ääneen. Onneksi menee tosiaan terapiaan! Mutta jatka ihmeessä näitä ruokatuntireissuja hänen kanssaan, teillä on nk. mielenkiintoisia keskusteluja ;)

Miten sen miehen kanssa kävi silloin tässä taannoin??

Marimekko jää meilläkin (valitettavasti) kauppaan, niin mieluusti sitä kyllä ostaisin. Aina saumat kiertää, pesu+kokomerkintälaput (lasten vermeissä ihan kätevät) haalistuu ekan pesun jälkeen ja ainakin mulla on pari kertaa mutu:lla (joo, oma vika!) ostettu paita on ollut vähintään koon liian pieni. Siis xXL (huge) on ollut mahdollisesti koko L, jos sitäkään. Koska koko L mahtuu mm. Nansolta mainiosti.... Joo, jos laihduttas...

Tuija kirjoitti...

No nyt on terapeutti alkanut peruuttaa istuntoja. Oli sanonut S:lle, etteivät kemiat ehkä kohtaa. Ehkä olisi pitänyt tuokin arvata.
Siihen mieheen neiti ei ottanut yhteyttä, kun pelkäsi "mitä ihmisetkin sanoisivat" ja "ehkä suhde ei onnistuisikaan" jne.
Ei ole helppoa, kun koko ajan on vaikeaa.