24.3.2010

Vaihteeksi kaduilla kuljeskelua

Tänään ei ruokatunnilla huvittanut mennä omaan ruokalaan mielipiteitä vaihtamaan. Sen sijaan lähdin kaduille kuljeksimaan, kun kerran ulkonakin oli kaunista ja lämmintä. Matkaevääksi ostin tonnikalasämpylän ja mutustelin sitä käyskennellessäni. Ei kävellessä syöminen ole ollenkaan kaunista katseltavaa, mutta eipähän minua kukaan kuitenkaan tuntisi, joten en välittänyt.

Ministeriön läpi pääsee kävellenkin

Lähdin ihan eri suuntaan kuin tavallisesti ja törmäsin yhtäkkiä pompöösiin ulkoministeriön rakennukseen. Sen ohitettuani päädyin pienille kujille, piipahdin puistossa patsaita katsomassa, laskeuduin vanhalle, kapealle kadulle ja lopulta löysin itseni taidemuseon myymälästä. Sieltä ostin kortin.

Kaikenlaisia kaksijalkaisia

Ensimmäisellä kujalla vasemmalla on taidegalleria. Tänään se oli kiinni.

Museolta lähdin nousemaan takaisin työpaikkaa kohti ja ohitin useita nimekkäitä muotiliikkeitä. Miesten kengät 400 euroa, naisten pitkät housut 659 ja jakku 1230 euroa. Huh, mitä hintoja! Laura Ashleyn kauppa näytti olevan halvimmasta päästä. Pitkikset vain 60 euroa ja leninki vähän enemmän.

Etualan asuintaloilla taitaa olla aika lailla ikää.

Ravintolat olivat avanneet terassinsa ja täyttyivät lounastajista. Yhden sellaisen ohitettuani yritin ylittää katua, mutta ensimmäistä kertaa täällä asuessani jouduin tilanteeseen, että autot eivät pysähtyneet punaisiin valoihin. Ihmiset joutuivat poukkimaan vaarallisesti autojen lomassa tien yli. Huh, taisi olla vähän liian hieno kaupunginosa minulle.

Kuvat on kännykällä otettuja, siksi lievästi heikkolaatuisia.

5 kommenttia:

Unelma kirjoitti...

Kuvat ovat ihan hyviä ja kiinnostavia. Tällaiselle kotitontulle kuvat maailmalta ovat mannaa sielulle.

marjukka kirjoitti...

Hupsista, noissa liikkeissä sais kukkaron äkkiä tyhjäksi! Hienoja pikku kujia ja patsaita. Olisipa täälläkin jo noin keväistä!

vilukissi kirjoitti...

Olipas onnistuneita kuvia, jos vain kännykällä napsittuja! Ihanan näköistä, niin eurooppalaista, heh!!!

Anonyymi kirjoitti...

Aivan ihania fiilistelykuvia!
Hyvää pääsiäistä!
Liisa

Tuija kirjoitti...

Sellaistahan täällä on, eurooppalaista. Pieniä kujia, vanhoja taloja, lasipalatseja - kaikki (jonkinlaisessa) sovussa keskenään.