7.10.2010

Hellä ja huomaavainen mies, mutta huono

Pari viikkoa sitten alkoi vasemman yläleuan viimeistä hammasta vihloa aivan älyttömästi. Siitä oli paikka pudonnut jo viikkoja sitten, mutten vain saanut aikaiseksi tilata aikaa hammaslääkäriltä. Taisi itse hammaskin - tai mitä siitä nyt jäljellä oli - olla lohjennut.

Kipu oli niin kamala, että lopulta oli pakko soittaa hammaslääkärille. En soittanut sille, jonka paikkaama hammas oli, vaan lääkärikeskukseen, jota monet työkaverinikin käyttävät. Ajan sain seuraavaksi aamuksi.

Pääsin oikein ystävällisen hammaslääkärin tuoliin ja koko legokalustoni tutkittiin huolellisesti. Röntgenkuviakin otettiin. Lopulta englantilaislääkäri totesi, että pois se kipuhammas on otettava. Ei siitä enää ole ruoan jauhajaksi. Ei kuin tuumasta toimeen ja puudutuspiikkejä ikeniin. Hammas piti jakaa kolmeen osaan ennen kuin se suostui irtoamaan, mutta kaikki sujui kuitenkin kivuttomasti.

Istuskelin vielä tuolissa tuppo suussa, kun lääkäri kertoi, mitä muuta suuhuni kuului. Ei kuulemma hyvää. Edellinen hammaslääkärini on kyllä tehnyt ihan kiitettävästi töitä, mutta työn laatu on täysin ala-arvoista. Paikkoja on irronnut muualtakin kuin kivuliaasta hampaasta, muutama juurihoito on jätetty kesken, minkä seurauksena parin hampaan juurella näkyi kuvissakin selvä tulehdus. Outoa, kun ei vielä satu.

Nyt täytyy koko hammaskalustoni tutkia oikein perin pohjin ja korjata se mikä on vielä korjattavissa. En kyllä muistele edellistä hammaslääkäriäni hyvällä. Hän on kyllä oikein mukava mies, lempeä otteissaan, huomaavainen ja iloinenkin eikä mikään rahankiskuri, mutta parempaa työtä olisi mies saanut tehdä. Onneksi en hänelle soittanut. Harmittaa, kun aikoinani suosittelin huonoa hammaslääkäriä jo muillekin.

Runsaan viikon kuluttua menen taas uudelle hammaslääkärilleni ja odotan jo innoissani, mikä hammas seuraavaksi otetaan käsittelyyn.

5 kommenttia:

Tuula kirjoitti...

Hmmm, minunkin pitaisi menna hammaslaakarille... Edellisesta kerrasta on aikaa. Ei minulla koske, mutta ei ole koskenut aikaisemminkaan ja kokonaisia hampaita on pitanyt kiskoa pois...

Unelma kirjoitti...

Sama juttu täällä pitäisi mennä..juu.
Minulla vanhalla mummulla on vielä kaikki hampaat tallella, osa on paikattuna.
Sitä soittoa hammaslääkäriin aina vaan siirtää.

Toivottavasti olet nyt lötänyt kunnon ammattimiehen, joka osaa hommansa.

Vihreatniityt kirjoitti...

Minun irlantilaisia paikaukksia on Suomessa lomilla korjattu. Harmittaa maksaa kahteen kertaan samoista paikoista. Täällä hammaslääkärit ovat todella kalliitta. Siksi täältä tehdään hammaslääkärimatkoja esim. Unkariin.
Hammaslääkäri ystäväni minua valisti, että koskaan ei kannata ottaa ilta aikoja. Silloin lääkäri on jo niin väsynyt, että työn tulos ei välttämättä ole 100%.

suloensio kirjoitti...

Minullakin on ollut runsaasti huonoja kokemuksia hammaslääkäreistä. Esimerkiksi auton hintainen siltarakennelma ylähampaissa ei kestänyt kuin vuoden ja piti teettää irtoproteesi. Viimeinen kokemus alahampaista on kun pora upposi leukaluuhun. Erikoiskirurgin avulla se koteloitiin ja on edelleen kiinni leukaluussa.
Kuitenkin on hammaslääkäri usein ollut tosi tarpeeseen. Toivon hyvää tulosta Sinulle jatkohoidossa!

Tuija kirjoitti...

Tuula: Jostain syystä sitä ajan varaamista vain lykkää ja lykkää.

Unelma: Tämä tuntuu työnsä osaavalta mieheltä.

Vihreätniityt: Kallista on hoito täälläkin. Kuulin, että monet täkäläiset käyvät Saksassa hoidattamassa hampaansa.

suloensio: Siis pora vieläkin leukaluussa?! Onhan ollut kokemus.