5.10.2010

Uhkakuvia siellä sun täällä

Paljon on vettä virrannut Kokemäenjoessa ja Zennessä tämän runsaan kuukauden aikana, jonka olen pitänyt blogihiljaisuutta. En vieläkään lupaa säännöllisesti raportoida, mutta joskus jotain kuitenkin. Jos tuntuu, että on asiaa.

Euroopassa on kuulemma nostettu turvavalmiustilaa terrorismin uhan takia. Täällä meillä sitä ei pahemmin näy, mitä nyt metroasemilla maleksii enemmän poliiseja kuin yleensä ja roskikset on teipattu kiinni. Että poliiseilla olisi muutakin tekemistä, kuin kuljeksia pyssy vyöllä, voisivat ne kulkeissaan pistää metroasemien nurkkiin kuseskelijat siivoamaan jätöksensä. Vaikka se ei taida olla terrorismin estämistä. Ei sen puoleen, kusenhaju em. julkisilla paikoilla on sen verran katkeran kitkerä, että pelkästään sitä voi pitää vakavana iskuna ihmiskuntaa kohtaan.

Roskiksien teippauksellakin on varmaan tarkoituksensa, mutta lievästi minua huvitti, kuin luin teipissä olevaa tekstiä. Monella kielellä toivotaan kaikkien huolehtivan yhteisestä siisteydestä. Milläs huolehdit, jos roskat pitää maahan/lattialle heittää?

Töissäkin tuli kaikille tänään turvaviesti. Toimistorakennuksemme eri osia yhdistävien kävelysiltojen käyttö on ehdottomasti kielletty tänään iltapäivällä. Ajattelin ensin, että siltainsinööri on yhtäkkiä huomannut vakavan virheen lujuuslaskelmissaan, mutta ei asia ollutkaan niin vakava. Meille tuleekin kylään ihan komissaari! Kävelysilloilta ei vierailun aikana saa syljeskellä tai heitellä purkalla alhaalla olevaa yleisöä saatikka huudella epäsopivia kommentteja. Saattaapa kiellon taustalla olla pikkuriikkisen lujuuslaskenta-ajatustakin, who knows.

Kurkkasin juuri sisäpihalle ja siellä puunataan lattiaa oikein lakaisukoneiden kanssa ja rakennetaan pääesiintyjälle lavaa. Toivottavasti kukaan ei liukastu tai putoa lauteilta. Minä aion pysyä toimistossani ja katsella komissaaria ikkunan läpi. Voi kuitenkin olla, etten kuule puheesta mitään, ikkunaa en näet saa auki kuin väkivalloin.

3 kommenttia:

Unelma kirjoitti...

Oli kiva huomata, että olet taas palannut "sorvin ääreen".
Minä luen juttujasi mielellään ja jaksan kyllä odotella, jos et aina ehdi tai jaksa.
Hyvää ja turvallista syksyä sinulle.

vilukissi kirjoitti...

Ei sitä aina täällä huomaakaan, miten mukavassa lintukodossa kuitenkin saamme vielä (!)asua. Katsoin yhden tv-sarjiksen eri uskontokunnan ihmisistä ja heidän parissaan eleli "meikäläisiä" yrittäen sopeutua...tunnustan, että sen ohjelman katsottuani olen alkanut pohtia enemmän uskonnollisia syitä ja oikeutta tehdä jotakin uskonnon nimissä. Koin sen tosi pelottavaksi. Ja valaisevaksi. Mutta samalla sain tunteen, että paljon on vielä kokematta, näkemättä, oikeutta tehdä pahaa ja tappaa. Ei edes uskalla kaikesta kirjoittaakaan.

Tuija kirjoitti...

Kiitos, Unelma. Kyllä minä yritän silloin tällöin taas kirjoitella.

Eikö olekin outoa, vilukissi, kuinka omat ajatukset, mielipiteet ja periaatteetkin muuttuvat, kun tulee uusia näkökulmia asioihin?
Tänään tuli töihin tiedotus bioterrorismi-iskusta, onneksi se on vain harjoitus, mutta silti tuntui tosi oudolta ja vähän pelottavaltakin.