4.8.2010

Kierrätystä ja mutkaisia umpikujia

Ei pitäisi ihmisen yrittää löytää oikopolkuja töistä kotiin, jos tuntee yhden hyvän reitin. Ei vaikka se tuttu reitti olisi muitakin kulkijoita täynnä. Olen muutaman päivän käynyt autolla töissä, kun vasemmassa nilkassa on joku outo tulehdus enkä oikein pääse kävelemään. Lääkäri käski lepuuttaa kinttua ja syödä tulehduskipulääkkeitä. Olisi hän sairauslomaakin antanut, mutten halunnut, kun lähes kaikki muut ovat kesälomilla ja työtkin täytyy jonkun tehdä.

Tänään päätin lähteä kotiin eri tietä kuin yleensä, kun piti käydä naapurikylän kaupassa. Alku meni ihan sujuvasti, mutta Brysselin kehätielle yrittäessäni edessä oli usean kilometrin jono. Käännyin äkkinäisesti moottoritieltä pois ja ajattelin, että kyllä minä muualtakin perille osaan. Osasinhan minä, mutten muistanut tai ottanut huomioon, että lähes jokainen tie pääkaupungin ympärillä on remontissa. Jouduin ajamaan useita kilometrejä eestaas ennen kuin pääsin oikeaan suuntaan. Vähän suututti aivojen pienuus. Juuri runsas viikko sitten ajettiin samoja teitä ja todettiin tietöiden runsaus. Miksi kummassa en sitä enää tänään muistanut? No, tulipas taas lisää liikennekokemusta.

Kaupan pihalle oli joku kierrättänyt vanhoja huonekalujaan. Tamminen kaapisto, pari nojatuolin raatoa, pöytälampun jalka ja jonkin verran muuta tarpeellista tavaraa oli saanut viimeisen lepopaikkansa parkkipaikan vaatekeräyskontin vierestä. Taas kerran ihmettelin, miksi tavarat oli siihen pitänyt jättää, miksei luopuja ollut vienyt niitä kierrätyskeskukseen tai käytettyjen tavaroiden kauppaan. Samanlaisia läjiä näkee täällä usein. Halvempaahan tietysti tuollainen jättö on ja kuka tahansa tarvitsija voi tavarat viedä mukanaan. Vasta kotona tajusin, että olisin minäkin voinut sen lampunjalan ottaa. Eiköhän siitä kelvollisen olisi pienellä tuunauksella saanut .

Vanhat huonekalut hiiteen. Kaapin päällä oleva lampunjalka olisi kelvannut minullekin.

Lamppuja voi oikeastaan tehdä mistä vain, vaikka vanhoista ämpäreistä. Aikaisemmin tänä kesänä piipahdin yhden työkaverini kanssa vaateliikkeessä, joka oli aika erikoisesti sisustettu. Varsinkin kattolamput näyttivät tosi hauskoilta.

Entiset paloaseman ämpärit eivät päätyneetkään kaatopaikalle.

Koska en ratin takana voinut kuvata tämänpäiväistä liikennehässäkkää, saatte autojen sijaan ihailla Mr Morsen suorittamaa tehokasta liikennelaskentaa.

11 kommenttia:

Amalia kirjoitti...

Voi hyvät hyssyrät, toi kaappihan on ihan hyvän näköinen, vai onko se vaan kaukaa kaunis? Tarkan näköistä touhua toi liikenteen laskenta ;)

Tuula kirjoitti...

Ottaako ohikulkijat noista tavarakasoista itselleen jotakin vai meneeko ne kaikki kaatopaikalle?

Muistelen, etta Tukholmassa ystavani tekivat aivan mahtavia loytoja roskiksista.

Elegia kirjoitti...

Minäkin jäin ihailemaan tuota kaapistoa. Kelpaisi kyllä minulle - näyttää hyväkuntoiselta ainakin kuvassa.

Onpa liikenteenvalvoja suloinen ja asento on aika hassu :)

Unelma kirjoitti...

Mukava postaus. Rapsutukset liikenteenlaskijalle. :)

Tuija kirjoitti...

Amalia, ihan nätti se kaappi oli mutta silti joku siitä halusi luopua. Ikkunahommat ovat meillä tosi tärkeitä :)

Tuula, joskus tarvitsijat ottavat tavaroita ja joskus ne menevät kaatopaikalle. Luvallista tuollainen jättäminen ei ole, mutta paljon sitä täällä tehdään.

Elegia, hyväkuntoiselta kaappi tosiaan näytti. Liikenteenvalvoja ON suloinen otus, vähän laiska tosin. Siksi varmaan tuo asentokin.

Unelma, rapsutetaan!

vilukissi kirjoitti...

:)!!!!

Tuija kirjoitti...

vilukissi: :DD

Famu falsetissa kirjoitti...

Mr Morsen liikennelaskenta-asento vaikuttaa erittäin tehokkaalta. Yksikään liikenneväline ei taatusti jää huomiotta:)

Tuija kirjoitti...

Famu: Mr Morsen täytyy pysyä tarkkana. Usein liikenteen lisäksi tulee bonuksena näköpiiriin naapurin kissoja :)

Turskatynnyri kirjoitti...

Mr Morse. ;D Ihana nimi ihanalla eläimellä!

Tuija kirjoitti...

Turskatynnyri (hauska nimi!): Kiva, kun kävit kommentoimassa. Mr Morse on saanut nimensä tv-sarjasta ja on esimerkkinsä mukainen, pohtii, miettii ja harkitsee. Toisin kuin sekarotuinen siskonsa, Titi-Uu, joka on seikkailija sielultaan.