9.8.2010

Tavallinen torireissu

Lauantaina käytiin lähikylän torilla ja ostettiin talvipurjon ja persiljan taimia. Kolmella eurolla 50 purjoa ja eurolla tusina persiljoita. Saa nähdä, lähtevätkö kasvamaan.

Kyllä torilla oli taas paljon tavaraa! Taimien lisäksi tutkailtiin kalakauppiaiden tarjontaa. Oudot kalalajit ovat usein tuottaneet pettymyksen ja lopulta päädyin tuttuun ja turvalliseen forelliin. Tai kirjolohiahan ne taisivat olla, ihan liian suuria forelleiksi. No, olivat mitä olivat, hyviltä maistuivat.

Yrttejä oli jos jonkinlaisia. Mitähän muuta tuossa on kuin basilikaa ja timjamia?

Onkos tämä suomeksi jalopeno vai chili vai ihan joku muu? Myyjä ei ole osannut päättää, kuinka alkuperämaa kirjoitetaan, joten siitä vain päällekkäin sekä cee että koo. Pikant tarkoittaa täällä päin tulista.

Siitä mekot tyttöbändille! Jotenkin hauskan näköisiä, vaikka yleensä en sinisiä vaatteita kaupoissa edes näe. Ei ole minun värini.

Lasten muovikengät näyttivät syötävän herkullisilta.

Ei syksy vielä saa tulla, enhän ole vielä lomaanikaan pitänyt! Olen aina yhdistänyt hortensian viileisiin syyspäiviin.

Tämä ressukka ei sentään torilla myytävänä ollut, ihan omassa puutarhassa se surullisena nuokkui.

8 kommenttia:

Tuula kirjoitti...

Olipas paljon ihanan varikkaita kuvia. Kuinka nopeasti tama aika meneekaan. Ensi viikolla alkavat taalla koulut ja se on varmaakin varmempi syksyn merkki.

Famu falsetissa kirjoitti...

Siellä vielä toripöydät notkuvat taimista, täällä se on jo ohi. Kivannäköisiä mekkoja. Tämä on ollut ihana kesä, kesämekoillekin on ollut käyttöä.

Anonyymi kirjoitti...

Kuvat on jotenkin tosi herkullisia! Mukavaa lomaa!
Liisa

Unelma kirjoitti...

Kauniin hehkuvat hortensiat. Meillä pihalla kasvit näyttävät vähän tuolta auringonkukalta. Sadetta on tullut liian vähän, kaikki lakastuvat. Sunnuntaina sentään saatiin hiemna ansiapua, kun myrsky meidät yllätti.

Tuija kirjoitti...

Tuula, aika suorastaan lentää. Ei kiva, kun kesä loppuu ennen kesälomaa :(

Famu, jos olisin ihan pikkuisen kapeampi, voisin vaikka tuollaista mekkoa käyttääkin. Nyt en viitsi kanssa ihmisiä pelotella.

Kiitos, Liisa! Voipi olla,että ihan Suomeen asti pääsen.

Muut kukat kyllä kukkivat täällä täyttä häkää, Unelma. Meillä on tullut vettäkin silloin tällöin.

Anne kirjoitti...

Tuo auringonkukkahan näyttää suorastaan hyvinvoivalta verrattuna nihin rapeanruskeisiin auringonkukkiin, joita löysin parvekkeeltamme loman jälkeen... ;)

Tuija kirjoitti...

Juu Anne, ei ole vielä rapeanruskea tuo auringonkukka (eikä varmaan sellaiseksi tulekaan, mätänee se tässä sateessa)

Eeva kirjoitti...

Suomessa muuten hortensiaa myydään keväällä, äitienpäivän aikaan. Endless Summer on aivan ihana puutarhan kukkiva hortensia!

Syyshortensia kukkii nyt juuri meillä pihassa, odotan kovasti niiden kasvavan isoiksi puumaisiksi pensaiksi, joidenka syleilyissä on alppiruusuilla mukavat olot.