12.8.2010

Pakastunut pakastin

Minulla alkoi lopultakin kauan odotettu loma ja löysin itselleni heti pientä lomapuuhastelua. Eilen huomasin, että pakastimemme, sellainen jääkaapin alaosassa oleva kaappi, oli jäänyt rakoselleen useammaksi päiväksi ja alkanut rakentaa meille ihan omaa napajäätikköä. Kaapin arktisista kokkareista ei ihan heti osannut sanoa, oliko kysymyksessä ruisleipäpaketti vai ranskanperunat vai kenties kylmäkalle.

Muutama raivosana taisi suustani päästä ennen kuin aloin heitellä jäisiä tavaroita ämpäriin. Ruisleivät kelpasivat vielä syötäviksi, mutta lähes kaikki muu joutui kompostiin tai roskikseen. Vielä en kaappia ole sulattanut, koska se on sangen primitiivistä mallia ja toimii samalla virralla kuin yläpuolellaan oleva jääkaappi. Jos sulatan pakastimen, lämpenee jääkaappi, mitä en nyt juuri halua. Toistaiseksi annan pakastimen nauttia jääkaudestaan tiukasti suljetun oven takana (ja se ovi pysyy kiinni!!). Sulatan sitten kun jääkaappi on syöty tyhjäksi.

Kyllä jäätymisestä jotain hyötyäkin oli. Pääsin eroon monista viimeisen käyttöpäivän jo vuosia sitten ohittaneesta paketista ja pakastin saa nyt lomailla tyhjänä muutaman viikon.

2 kommenttia:

Unelma kirjoitti...

Harmillinen tapaus sinulla siellä. Näitä haavereita joskus vaan sattuu. Meillä kerran sulatettiin pakastinta, vaikka tarkoitus oli sulattaa jääkaappi. Nykyisiä kaappejamme ei enää tarvitse sulattaa, kone hoitaa itsensä. Antaa myös hälytystä, jos ovi jää auki. Hyvä vehje tällaiselle hajamieliselle mumelolle.

Tuija kirjoitti...

Hälyttävä kaappi olisi tässäkin huushollissa oikein paikallaan. Vielä mieluiten vielä sellainen, joka vilkuttaisi valoja kirkasta valoa :)