7.12.2009

Läppäri-telkkari-ilta

Tälläsin itseni eilen olohuoneen sohvalle ja aloin seurata kannettavan tietokoneeni kautta YLEn areenasta Linnan juhlia. Yllätys, yllätys, areena ei toiminutkaan. "Pahoittelemme ja yritämme korjata tilannetta", ilmoitti YLE usean tunnin ajan ja areena vain heitteli palloja.

Onneksi Arttu Silvast alkoi näyttää nettikameralla kuvattua telkkaria jostain takahuoneesta ja niinpä sain täälläkin seurata juhlaväen hidasta valumista Linnan saliin. Artulle tulleista kommenteista päätellen meitä ulkomaaneläviä tuntui olevan linjoilla runsaasti ja joka puolelta maailmaa. Kaikki manasivat YLEä ja kiittivät Arttua.

Siinä sohvalla huonossa asennossa istuessani pohdin, että kyllä ihminen on yksinkertainen. Minäkin katsoin pienestä läppäristä vielä pienempää telkkariruutua ja luulin, että hauskaa on. No ei kyllä varmaan ollut hauskaa! Selkä tuli kipeäksi ja silmät väsyivät. Ohjelmaankaan ei ole tullut juonimuutoksia vuosikausiin.

Illan riemuisin tilanne oli, kun vuoden professoriksi valittu Howard T. Jacobs tuli kättelyvuoroon ja kommentoija totesi professorin pukeutuneen skottiruutuun ja frakkiin! Oli tainnut jäädä asuasiantuntijalta rillit kotiin. Professorin asu kenkiä lukuun ottamatta oli ihan aito skottilainen juhlapuku, joka ei ollut frakkia nähnytkään. Joku Artun takahuoneessa olevista totesi: "Meiän entinen proffa!"

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Aika puuduttava lähetys, vaikka sen sai katsoa suoraan telkkarin ruudulta.
Prof. Jacobs on "tuttu" jo vuodelta 2004, jolloin meidän osasto myönsi hänelle Descartes-palkinnon. Tyyli ei ole muuttunut laisinkaan näinä vuosina.
Liisa

marjukka kirjoitti...

Uudistusta kaipaisi juhlat jo vähitellen. Tänä vuonna oli aika vähän mitään sykähdyttävää, kun Virpi Kuitunenkin Jarinsa kanssa oli jäänyt pois.