20.12.2009

Täällä on talvi!

Meillä on oikea talvi. Eilen paistoi aurinko ja ulkona oli pakkasta -7 astetta. Tänään tulee lunta lisää ja pakkanen on vähän lauhtunut, mutta vieläkin ollaan miinuksilla.

Lauantaina ostosreissulla

Hetki sitten omalla pihalla. Kottikärryt ovat valmiina jo kevättä odottamassa.

Eilen ihmettelimme, kun kadulle, talomme eteen alkoi pysähdellä autoja ja ihmisiä ramppasi edes takaisin naapuriin tavaroita kantaen. Hetken kuluttua naapuritalon eteen parkkeerasi muuttoauto ja huonekaluja alettiin kantaa remontin keskelle. Uudet naapurimme muuttivat!

Perheen piti muuttaa jo pari viikkoa sitten, mutta remontti viivästyi niin kuin yleensä täällä käy. Kaksi viikkoa on vielä lyhyt aika, usein remontit viivästyvät kuukausikaupalla. Naapurin kadunpuoleinen alakerran olohuone näyttää vielä olevan täynnä telineitä ja maalipurkkeja, mutta varmaan tärkeimmät huoneet ovat jo kunnossa. Saa nähdä, koska päästään tutustumaan uusittuun taloon. Kovin valoisalta se jo nyt ulospäin näyttää, kun seinät on maalattu vaaleiksi. Entisen naapurin, vanhan papan aikaan värit olivat tummia ja lattioita peitti kukalliset kokolattiamatot. Tuskinpa nuori pari niitä jätti paikoilleen.

Viikolla oli postilaatikkoomme tullut uusilta naapureilta valokuvallinen joulukortti. Äiti, isä ja kaksi tytärtä poseerasivat puiston puiden keskellä. Tiesin, että heillä on kaksi lasta, mutta vain yhden olen toistaiseksi nähnyt. Remontin aikana tyttäret eivät kertaakaan käyneet talolla. Äiti sanoi, ettei halua lasten pelästyvän hajotettuja huoneita. Tosin uudet naapurimme ovat ns. uusioperhe, joten voivathan lapset olla toisen vanhemman luona.

No, nyt alkaa tuntua siltä, että olen liian utelias. Mitä se minulle kuuluu, kuinka naapuriperhe elämäänsä järjestää. Kiva vain, kun tulee taas elämää seinän taakse.

4 kommenttia:

vilukissi kirjoitti...

Lunta! Teillä! Tuntuu varmaan ihanaltakin! Vihoviimeinen, viho viimeinen...olipas tuttu sana...tosiaan, mistähän sana viho on tosiaan tullut?????

Tuija kirjoitti...

vilukissi: Lunta tosiaan oli paljon, mutta pian se sulaakin, jos lämmintä tulee.
Voihan viho tulla vihollisestakin, vai voiko?

Fjordinna kirjoitti...

Hyvää ja lumista joulunaikaa!!!

Tuija kirjoitti...

Kiitos samoin, Fjordinna!