1.12.2009

SING

Olen jo usean kuukauden ajan seurannut Facebookissa Annie Lennoxin perustamaa SING-kampanjaa. Tänään, kansainvälisenä aids-päivänä, on kampanjan vuosipäivä, SING täyttää kaksi vuotta.

Ihailemani muusikko ja laulaja, Annie Lennox oli useita vuosia sitten kuulemassa, kuinka Nelson Mandela ilmoitti kansainväliselle lehdistölle, että hänen mielestään hiv/aids on naisiin ja lapsiin kohdistuva kansanmurha. Siitä lähtien muusikko on tehnyt töitä saadakseen ihmiset tiedostamaan valtavan ongelman. Tiesitkö, että päivittäin Etelä-Afrikassa kuolee yli 1000 ihmistä aidsiin tai siihen liittyviin tauteihin? Tai että maan raskaana olevista äideistä noin 30 % on HI-viruksen kantaja?

En tiedä, kuinka paljon yksi ihminen pystyy tekemään maailman hyväksi, mutta siitä olen varma, että Annie Lennox on lisännyt aids-tietoisuutta ja saanut ihmisiä liikkeelle hyvän asian puolesta. Minusta on suurenmoista, että musiikillaan ja levyillään miljoonia tienanneelle henkilölle ei riitä pelkkä julkisuus, vaan hän tekee konkreettisesti jotain naisten, lasten ja koko maailman hyväksi.Minulla oli tänään punainen nauha takin kauluksessa, oliko sinulla?

3 kommenttia:

marjukka kirjoitti...

Maailma tarvitsee Annie Lennoxin kaltaisia ihmisiä! Kauheaa ajatella, että monet lapset saavat taudin jo syntyessään.

vilukissi kirjoitti...

Ei ollut nauhaa ei...mutta asiaa puhut! Olen kanssasi samaa mieltä Lennoxista!

Tuija kirjoitti...

Marjukka: Nyt sentään Etelä-Afrikassa aletaan lääkitä kaikkia alle yksivuotiaita hiv-lapsia.

vilukissi: Me saamme joka vuosi nauhat työn puolesta.