18.12.2009

Viho viimeinen

Miksi muuten sanotaan viho viimeinen? Onko viho lyhennys sanasta vihdoinkin? Oli miten oli, tänään olen viimeistä päivää töissä ennen lomia. Aamupäivällä ehdin vielä vähän tehdä töitä ja sitten olikin vuorossa osaston joululounasjuhlatilaisuus. Kyllä meillä olikin hauskaa!

Yli 150-päinen porukka oli kokannut, leiponut ja ostanut ruokia jos jonkinlaisia. Oli italialaisia antipastoja, espanjalaista paellaa, aasialaista kanankoipia ja vihanneswokkia, juustoja, lihapullia, suomalaisia karjalanpiirakoita ja salaatteja jos jonkinlaisia. Paistamani lihapaisteijat sopivat hyvin seuraan eivätkä ainakaan huonoja olleet, kun kaksi suurta tarjoiluvadillista tyhjentyi tuota pikaa. Juomiakin oli kaikenlaisia, mutta runsaasta tarjonnasta huolimatta ihmiset näyttivät pysyvän selvin päin.

Joulujuhlallamme oli korkeatasoinen alku kun yksi kollegani lauloi ooppera-aarian sisäpihan tasanteella. Naisen kaunis ja vahva ääni pysäytti ohikulkijatkin. Suurin osa työkavereistani tiesi naisen taidot, mutta monet silti yllättyivät. Minullakin kiipesivät vilunväreet selkäpiitä pitkin laulua kuunnellessani. Onneksi pohjoismainen yhteistyökuoromme pääsi hetken päästä keventämään tunnelmaa. Kaikki me osastomme (laulutaidottomat) skandinaavit esitimme reippaasti Hej, tomtegubbar ja sen jälkeen piirissä pyörien vielä Nu är det jul igen. Laadukkaan ohjelmanumeromme kruunasi Kulkuset monikielisesti laulettuna. En tiedä, miltä kakofoninen hoilaamisemme kuulosti, mutta aplodit olivat valtavat.

Yksi porukka oli nähnyt oikein kunnolla vaivaa ohjelmansa kanssa. Lavalle nousi tusinan verran punaisiin pukeutuneita virkanaisia ja yksi -mies kitaroineen. Oikein oli koreografiakin rakennettu elokuvasta tuttuun kappaleeseen eikä hetken päästä yleisöä pidätellyt mikään. Huusimme, vihelsimme, tömistimme jalkoja ja hakkasimme käsiä yhteen, kun laulutaidoiltaan ei-mitenkään-erinomainen kuoro esitti vanhan Wet Wet Wet -biisin uudelleen sanoitettuna.Nyt on lahjat töissä jaettu ja juhlat juhlittu ja minulla on edessä parin viikon loma. Ainakin toistaiseksi näyttää siltä, että Belgiassa on valkoinen joulu, mutta täkäläisestä säästä ei koskaan tiedä. Lumi voi olla sulanut jo huomenna.

6 kommenttia:

Unelma kirjoitti...

Oikein ihanaa lomaa sinulle ja rauhaisaa joulua.

Päivi kirjoitti...

Rentouttavaa lomaa ja hauskaa joulua.

Päivi kirjoitti...

Ihana punainen tausta sinulla.

marjukka kirjoitti...

Sinulla on oikein mukava työyhteisö, kun järjestätte yhdessä kaikkea kivaa!

Leena kirjoitti...

Hyvää Joulua ja Onnellista Uutta vuotta! - toivottavasti se lumi pysyy siellä vähän aikaa.

Tuija kirjoitti...

Unelma: Kiitos samoin, rauhaisaa joulua sinullekin!

Päivi: Hauskaa joulua sinullekin! Punainen on lempivärini ja näin jouluaikaan se ainoa oikea :)

Marjukka: Totta puhut, minulla on tosi mukavia työkavereita. Siksi varmaan olenkin pysynyt samalla paikalla jo 10 vuotta.

Leena: Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta sinullekin! Saa nähdä, kuinka lumen käy. Ainakin tällä hetkellä sitä sataa taas lisää.