27.4.2010

Yksikätisenä

Ei ihminen ymmärrä, kuinka hyvin asiat ovat ennen kuin joku osa on poissa käytöstä. Olen nyt lauantaista saakka yrittänyt sopeutua elämään pelkästään oikeakätisenä saamatta apuja vasemmalta. Jo koneen näppäily on vaikeaa, kun täytyy katsoa, mihin neljä sormeaan iskee. Näin kirjoittamalla peukalo näköjään haluaa levätä.

Mutta kirjoittaminen on harmeista pienimpiä. Suihkussa käyntiin ja koko kropan pesemiseen jouduin kehittämään täysin uuden tyylin. Yksityiskohtiin menemättä kerron vain, että aamu-/iltapesuun kuuluu nyt suihkun ja saippuan lisäksi muovikassi, pesukinnas ja tiskiharja. Hiuksia en vielä ole yrittänytkään pestä. Kävin tänään suosiolla hakemassa apua armenialaiselta kampaajaltani. Toivottavasti hän käytti tarpeeksi tuhteja tököttejä, että pärjään taas monta päivää.

Puutarhatyöt ja taimien istuttamisen voin myös unohtaa. Ostin lauantaina torilta aika läjän kukkien ja yrttien taimia, mutta nyt tyydyn vain kastelemaan niitä ja odottamaan. Ruohon leikkauskaan ei onnistu vaikka niin luulin, sitä kokeilin tänään.

Entäs kokkaaminen tai ruokailu? Helppoa. Valmisruoka mikroon ja se on siinä. Tosin rasian avaaminen on toinen juttu, ja leivän leikkaaminen.

Mutta pikku juttujahan nämä. Kipsikäsi vaivaa vain muutaman viikon ja sitten olen taas kaksikätinen. Toista on niillä, joilla ei koskaan ole kahta kättä - tai jalkaa.

3 kommenttia:

vilukissi kirjoitti...

mulla oli jalka poikki v08 .... ja voin vain kuvitella sun peseytymisriittisi... aikaa vievää hommaa. Itse onneksi jalattomana yletuin pytyltlä istuen lavuaarille, mutta en meinannut saada vesihanaa auki, heh. 2 kk meni niin. Hoida kätesi hyvin ja sen jälkeen jumppautat sitä. Muista. Mulle jäi vikoja jalkaan!

Tuija kirjoitti...

Eikö olekin hassua Vilukissi, että peseytyminen tuntuu olevan niitä suurimpia ongelmia. Vikoja on mullakin jalkaan jäänyt. Se oli poikki n. 3 vuotta sitten.

marjukka kirjoitti...

EiPÄ sitä tosiaan tule ajatelleeksi, kuinka paljon vaikeampaa kaikki on, ennen kuin itseltä joku osa on pois käytöstä.
HAUSKAA VAPPUA SINULLE! Koitahan pärjäillä!