16.4.2009

Jousen pysähtyessa automaatin heiluttelu sallittua

Iltapäivällä tuli ihan kamala makeannälkä. En löytänyt karkkia, suklaata, rusinoita, en edes näkkileipää toimistohuoneestani, joten oli ihan pakko lähteä kanttiiniin ostoksille. Muillekin näytti käyneen samalla tavalla juuri samalla hetkellä, kassalle oli pitkän pitkä jono. Olisikohan syynä ollut meille tänään tarjottu kalaruoka?

En jäänyt jonottamaan vaan siirryin kellariaulassa olevan automaatin viereen kolikkoineni. Silmäni osuivat Oxfamin tummaan suklaalevyyn (ihan pieni, vain 50 g) ja päätin tuhlata peräti 1,35 euroa hyvään tarkoitukseen. Sitä paitsi tumma suklaa on viimeaikaisissa tutkimuksissa todettu peräti terveelliseksi. Vempautin kolikot koneeseen yksi kerrallaan. Kun rahaa oli tarpeeksi, naputtelin suklaalevyn koodinumeron automaattiin.

Pieni jousennäköinen teline alkoi pyöriä ja valitsemani suklaalevy liikkui hitaasti hyllyn reunaa kohti pudotaakseen automaatin pohjalle, josta sen sitten luukun kautta poimisin. Jousi pyöri sen aikaa, että levy pääsi juuri ja juuri hyllyn reunalle ja jäi siihen kököttämään. Tönäisin laitetta vähän, mutta ei se liikahtanutkaan. Katsoin ympärilleni varmistaakseni, ettei kukaan näe. Otin automaatin kummastakin kyljestä oikein vahvasti kiinni, työnsi sitä kaikin voimin seinää kohden ja päästin irti. Jouduin tekemään toimenpiteen kaksi kertaa ennen kuin suklaalevyni suostui putoamaan.

Palkitsin itseäni hyvin suoritetusta suklaan metsästyksesta toisellakin levyllä. Pieni Leo-maitosuklaalevy maksoi vain 55 senttiä ja kaloreitakin on pelkästään 176. Juuri sen verran minulta niitä taisi kuluakin automaattia keikutellessani.

Hyvältähän tumma suklaa maistui. Vähän kuitenkin petyin, kun luin kääröstä, että kaakaota siinä oli vain 48%. Jotta suklaa olisi Oikeasti Terveellistä, siinä pitäisi olla kaakaota vähintään 75%. Maitosuklaata en ole vielä maistanut. Taidan jättää sen huomiseksi.

6 kommenttia:

Famu falsetissa kirjoitti...

Onhan se niin, että jos ei vehje kaunista puhetta tottele, on pakko vähän ravistella;)

Marjukka kirjoitti...

Sallittuahan tuo on, kun kerran suklaat on maksettu. Mitäs takkuilee (kone meinaan)!

Anne kirjoitti...

Loistojuttu, jos konetta saa jotenkin ravisteltua!

Mulla jäi viimeksi suklaat koneessa jumiin, eikä konetta voinut heiluttaa eikä nyrkillä hakkaamisesta ollut mitään apua.

Ovelana maksoin vielä suklaan yläpuolella olevat karkit, että ne olisivat tippuessaan napanneet suklaat mukaan, mutta plääh: ei onnistunut.

Jäi kauhea trauma... ;-P

Tuija kirjoitti...

Kyllä koneita vähän täytyy pystyä potkimaan muutenhan sitä olis kokonaan niitten armoilla.
Meidän lippuautomaatit onkin toinen juttu. Joskus on käynyt niin, että rahat menee, mutta lippua ei tule. Tai sitten tulee lippu, joka ei toimi. Ei oo kivaa sekään.

Leena kirjoitti...

Minua alkoi hihityttämään, kun ajattelin miten tarmokkaana yritit suklaan saada masiinasta! ;))

Tuija kirjoitti...

Kyllä minuakin vähän nauratti, kun konetta murjoin :)