13.4.2009

Syntymäpäivä-päivä

"Kyllä se tällä ramppaamisella syntyy", totesi viisivuotias tuleva isosisko, kun kävelimme toista kertaa parin kilometrin matkaa pankkiin. Olin nimittäin ensimmäisellä reissulla unohtanut ottaa lompakon mukaan. Odottelin vauvaa syntyväksi minä hetkenä hyvänsä, laskettu aikakin oli jo mennyt aikoja sitten.

Syntyihän se. Kun seuraavana aamuna heräsin viideltä, tiesin että kohta on lapsia kaksi. Jo kahdeksalta pidin pientä kolme ja puolikiloista poikaani sylissäni. Siinä se oli, vauhdilla maailmaan tullut isosiskon pikkuveli.

Poikani on pikku pojasta lähtien ollut kiinnostunut lentokoneista. Ensin niitä rakennettiin legoista ja myöhemmin hänellä oli kaikki mahdolliset hyllyt ja pöytien pinnat täynnä pienoismalleja. Jos oiken muistan, iso osa pienoismalleista on vieläkin tallella. Kiinnostus johti aikoinaan ammatinvalintaan ja pian poika valmistuu lentokoneinsinööriksi.

Nyt kuitenkin hän on Erasmus-vaihto-oppilaana Brnon teknillisessä yliopistossa, Tšekissä vielä muutaman kuukauden. Hauskaa kuulemma on, ja miksi ei olisi. Opiskelu ei taida olla kovin rankkaa ja vaihto-oppilaille on järjestetty paljon yhteistä ohjelmaa. Ihan omatoimisestikin nuoret saavat aikansa kulumaan. Milloin olen saanut viestin Budapestista, milloin Krakowasta. Junalla liikkuminen on opiskelijoille edullista ja yösija löytyy hostelleista. Tšekin kieltäkin poika on opiskellut, että seurustelu paikallisten kanssa olisi helpompaa.

Isosisko lähti viime viikolla poikaystävänsä kanssa pikkuveljeä moikkaamaan ja juhlimaan syntymäpäivää. Pitäkää hauskaa ja nauttikaa keväästä!

Paljon onnea rakkaalle lapselleni!

2 kommenttia:

Marjukka kirjoitti...

Syntymäpäiväonnittelut täältäkin! Mielenkiintoisen alan poikasi on itselleen valinnut!

Tuija kirjoitti...

Kiitos Marjukka!