21.4.2009

Koirakin kuluttaa

Onkohan koiran omistaminen ja pitäminen kallista? Lauantaina aloin vähän asiaa miettiä, kun piti viedä tuo nuorempi ja ärhäkämpi eläinlääkärille. Olin kokonaan unohdanut neiti Titi-Uun jokavuotiset rokotukset ja nyt oli jo kiire.
Eläinlääkärimme asuu melkein nurkan takana ja mentiin Titin kanssa sinne kävellen. Vähän se näytti hermostuva odotushuoneessa ja vastaanotolla tärisi jo oikeinkin peloissaan. Raukkaparka.

Koira sai rokotuksensa, tippoja vuotavaan silmään, rasvaa punoittavaan tassuun, Omega-öljyä ruuan sekaan laitettavaksi ja vielä koko vuoden annoksen matolääkkeitä. Niitä otin myös toista koiraa varten. Koko lysti maksoi 115 euroa. Ensin vähän nikottelin, mutta sitten ajattelin, että jos tämän vain kerran vuodessa maksaa, ei se nyt paljon ole.

Belgiassa ei saa kotieläimille samanlaista vakuutusta kuin joissakin muissa maissa, mitä vähän ihmettelen. Täällä on koiria tosi paljon ja niiden vakuuttaminen voisi olla hyvä bisnes vakuutusyhtiöille. Tuntuu, että olen kuitenkin säästänyt pitkän pennin, kun vakuutusta ei ole. Ainakaan toistaiseksi koirat eivät ole sairastelleet. Lääkärillä käydään vain pakolliset rokotukset ja matkustuslääkitykset hakemassa. Seuraavan kerran täytyy lääkärin luona käydä ennen kesälomia, kun passeissa täytyy olla merkintä punkin estohoidosta ja madotuksesta.

Kuluuhan noihin otuksiin toki muutenkin rahaa. Ruokaa syövät säkkikaupalla vaikka pieniä ovatkin. Kuivanappulat käyn ostamassa erikoisliikkeestä. Onhan se vähän kalliimpaa kuin marketissa, mutta myös parempaa. Tai en minä mausta tiedä, mutta ainakin koirien iho pysyy kunnossa eikä niille siitä tule ripulia niin kuin jostain halpanappuloista. Lisäksi annan aina ruuan joukossa vähän lihasäilykettä tai kotiruokaa. Myös kaikenlaisia pieniä herkkupalapusseja tulee silloin tällöin ostetuksi.

Vaatteitakin ryökäleet kuluttavat. Varsinkin talvella reissatessa tarvitaan joskus lämmintä päälle. Harvoin koirat ulkona takkia tarvitsevat, mutta märkänä, ulkoilulenkin päätteeksi ne palelevat aika lailla, kun joutuvat kylmään autoon. Silloin on kiva sujahtaa verkkareihin tai villapaitaan.

Ei koiran pito kaikkinensa kallista ole. Mitäs sitä rahaa ajattelemaan, kun koirat levittävät karvojaan kaikkialle, haukkuvat ikkunalla jokaisen ohikulkijan, pelottelevat postiljoonin ja muut meille yrittävät ja sotkevat puutarhan kukka- ja vihannesistutukset. En usko, että rahalla sellaisia kokemuksia saisikaan.

5 kommenttia:

Mikaela kirjoitti...

Olet päässyt halvalla. Omalla sheltilläni joskus aikoja sitten pamahti vuoron perään molemmista takajaloista jänteet eli neiti oli yht. 2-5 kk tassut kipsissä vuoronperään. 1 leikkaus maksoi tuolloin noin 5000 mummonmarkkaa. Kannatti maksaa sillä pikkuneiti on edelleen kunnossa ;O)Tämän JÄLKEEN tajusin ottaa koirilleni vakuutukset, oppia ikä kaikki...

Heidi kirjoitti...

Just tulin Wapun kanssa rokotusreissulta. Ostin sille samalla nivelravinnetta ja hiukan kipulääkettä siltä varalta et sen nivelrikko alkaa oireileen, satunnaisesti kun tuolla tuntuu jäykkyyttä ja hieman kipuja olemaan. Lasku oli 170 euroa! Meinasin oikeesti pyörtyä. Syynä hintaan oli se nivelravinne (Synoqvin) joka oli 88 euroo! En ois ostanu jos oisin hinnan tienny etukäteen! Arthoflexiäkin oisin saanu apteekista halvemmalla... Vaan eipä noita kannata laskea...

Marjukka kirjoitti...

Meidän haukkumme eli 17 vuotiaaksi, emmekä onneksi joutuneet käymään sen kanssa lääkärillä, kuin nuo tavalliset käynnit. Kyllähän nuo koirat tulevat maksamaan, mutta kyllä ne sitten antavat takaisinkin monin verroin. On ne niin kivoja!

Tuija kirjoitti...

Minäkin olen kuullut kalliista leikkauksista ja hoidoista. Eläinten lääkkeet tuntuvat olevan kyllä tosi kalliita. Ei noita perheen täysvaltaisia jäseniä kyllä hoitamatta jättäisi, vaikka mikä tulisi.

Heidi kirjoitti...

Joo kyllä ne hoitaa täytyy, ei antas luonne periks jättää hoitoa vaille. Koiralta löyty myös silmäluomesta pieni kasvain, se täytyy poistattaa ennenkuin kasvaa kovin isoks. Menee siihenkin taattu monta pennosta.