19.9.2009

Kunnon kengät

Naureskelin vähän aikaa sitten Vilukissin juttua korkokenkien ihanuudesta ja ajattelin, että aika lailla samoilla ajatuksilla mennään.

Minun oli viime viikolla pakko käydä pikaisesti ruokatunnilla ostamassa parit uudet kengät. Vanhat, hyvin palvelleet viiden euron kangaskenkäni hajosivat lähes täysin. Kauniit pilkulliset jalkineeni päätyivät pohjat riekaleina roskikseen heti, kun pääsin takaisin työpaikalleni ja sain vaihdetuksi ihka uudet kenkäni jalkaan. Koska ostosten tekemiseen ei ollut liialti aikaa, yritin vain etsiä jalkaani sopivat mustat kengät, joissa olisi jonkin verran korkoa. Yli kaksi vuotta on tuntunut siltä, että varpaani osoittavat taivasta kohti, kun olen kävellyt lättänillä ballerinoilla tai muuten vain korottomilla kengillä. Nyt päätin repäistä ja ostaa korkokengät!

Ehdin kaluta kahden kaupan tarjonnan ennen kuin kolmannesta löysin sopivat. Ei niissä nahkaa taida olla kuin sisäpohjat, mutta ostin kuitenkin. Vähän pelotti, mitä jalkani tykkäävät korkeila koroilla tepsuttelusta ja ostinkin niille seuraksi tavalliset, tutut ballerinat.

Varaballerinat. Taitaapa kengän kokokin kuvasta näkyä, jos tarkkaan katsoo. Ei ole jalkani pieni, ei.

Huimilla koroilla kävely ei ollutkaan yhtään vaikeaa. Höh, miksen aikaisemmin ollut hakenut jalkaani kunnon kenkiä? Työkavereita kyllä nauratti, kun näytin uusia korkkareitani. Lähes kaikki kävelevät paljon korkeammilla.

Uudet ihanuuteni (harmaatko ne onkin?)

Lähikuva huiman korkeasta stilettikorosta

Nuorenpana en olisi voinut kuvitellakaan käyttäväni muita kuin korkkareita. Jos kengät olivat jalkaan sopivat ja tuntuivat mukavilta, ei koron korkeudella oikeastaan ollut mitään väliä. Hyvin pääsin eteenpäin 10 sentin koroilla, joskus kovaakin, jos oli kiire. Muistan, kuinka parikymppisenä minulla oli hienot, kiiltonahkaiset mustat saappaat, joissa oli muutaman sentin paksuiset pohjat ja erittäin korkeat tolppakorot. Niillä juoksin bussit ja junat kiinni ja pääsin muutenkin lujaa eteenpäin.

Jos voisin, käyttäisin varmaan vieläkin vain korkkareita. Sellaiset jalassa selkä suoristuu, pää on pysyssä ja pituutta tulee lisää paljon enemmän kuin korkojen antamat sentit antaisivat olettaa. No, mitäpäs sitä enää murehtimaan. Mutta jos haaveilla saa, niin kiitos vaan minulle tuollaisia kuin alla olevissa kuvissa.

Ihanan punaiset. Tässä olisi kengät juuri minun makuuni


Entäs nämä? Vakavat työkengät kovaan käyttöön


Ja saappaatkin vielä. Voi kun voisi...
Korkokenkien kuvat täältä.

4 kommenttia:

Famu falsetissa kirjoitti...

Voi, kun voisi. Vaan eipä voi enää.

Leena kirjoitti...

Hienot ovat kenkäsi! En ole ikinä voinut kävellä minkäänlaisilla koroilla ja olen aina ihaillut, kun naisilla on kauniita korkokenkiä. Onneksi nykyisin on hyviä lenkkareita. :)

Unelma kirjoitti...

Ihanat saapaat. Vuosiin en ole enää voinut ostaa pitkävartisia saappaita, eivät mene pohkeen kohdalta jalkaan.

Tuija kirjoitti...

Famu: Niinpä :(

Leena: Totta, onneksi on hyviä lenkkareita ja muitakin saman tyyppisiä kenkiä. Ja kauniitakin vielä!

Unelma: Sama vika saappaitten kanssa. Viime vuonna löysin yhdet mukavat. Olen huomannut, että lyhytvartisiakin on aika hyvät valikoimat.
Nuo kuvan saappaat eivät missään tapauksessa jalkaani menisi.