27.2.2009

Lämmintä luvassa
Leivoin tänään kanelipullia. Minulla on ollut pari vapaapäivää töistä ja suunnitelmissa oli tehdä kaikenlaisia rästiin jääneitä hommia, mutta leipominen oli ainoa, mitä olen toistaiseksi saanut aikaan.

Aamulla piti ensin hakea jauhoja, mikä osoittautui sangen haasteelliseksi tehtäväksi. Olisi varmaan pitänyt mennä ihan vain lähimpään kauppaan, mutta lähdin Makroon saakka, kun sieltä piti jotain muutakin hakea. Jauhohyllyillä oli jos jonkinlaista leipä-, kakku- ja leivonnaisjauhosekoitusta, mutta ihan tavallisia vehnäjauhoja en tahtonut millään löytää. Lopulta silmäni osuivat viiden kilon pussiin, joka sisälsi vain jauhoja ilman mitään nostatusaineita tai sokeria. Taidan olla vähän vanhanaikainen, kun tykkään tehdä leipomukseni ihan kokonaan itse.

Pullat tekivät hyvin kauppansa, kun iltapäivällä tuli ystäväni lapsineen vierailulle.

Päivällä piipahdin ulkona sateisessa puutarhassakin katsomassa, mitä kumman sinistä ruohon seasta pilkotti. Krookushan se siellä yritti kevättä etsiä. Muina vuosina tähän aikaan krookukset ovat olleet jo rehvakkaasti kukassa, mutta nyt on ollut niin kylmää, että odottelisivat nyt vielä ainakin yhden päivän. Huomiseksi on luvattu 12 astetta lämmintä.

Voi, kuinka pieni ja viluinen

1 kommentti:

Leena kirjoitti...

Helsingissä on vielä lumivaippa! Kevät on ihanaa aikaa, kun luonto herää. Pullanmakuista viikonloppua sinulle. :)