5.2.2009

Se aika vuodesta

Taas on töissä se aika, kun pitää vaihtaa toimistoa. Meillä alkaa lähes jokavuotinen hakemusten arviointi ensi viikolla. Pakkasin tänään pari muuttolaatikollista mappeja ja muita toimistotarvikkeita, joita saatan toisaalla tarvita. Huomiseksi olemme tilanneet kuljetusauton viemään tavaroita muutaman kilometrin päähän.

Olen ollut mukana näissä kokouksissa jo monen monituista kertaa. Viime kerralla, runsas vuosi sitten huomasin, että homma alkaa kyllästyttää. Siihen asti olin aina pitänyt tilaisuuksia henkireikinä normaalista työstäni ja odotin lyhytaikaista muuttoa innolla. Nyt en vielä edes oikein tiedä, missä kerroksessa ja toimistossa minun pitäisi seuraavien viikkojen aikana muutama päivä viettää. Täytyy varmaan huomenna ottaa selvää.

Onneksi ei enää tarvitse määrärahahakemuksia kopioida kymmeneen kertaan. Lähes kaikki työ tehdään nykyisin tietokoneella ja hakemukset ovat järjestyksessä tietokannassa. Helpottaa suuresti työtämme ja vähentää jätepaperin määrää.

Vaikka varmaan joudunkin olemaan töissä muutamana iltana pidempään kuin tavallisesti, on näissä arviointitilaisuuksissa hyvätkin puolensa: Pääsen linja-autolla lähes ovelta ovelle. Eipä tarvitse odotella metroasemilla iltamyöhään ja tuntea oloaan turvattomaksi. Jostain kumman syystä en tykkää metroista iltaisin. Bussi tuntuu paljon turvallisemmalta.

Ei kommentteja: