3.2.2009

Melkein kymppi

Saimme eilen hollannin kokeen tulokset. Hyvinhän se meni niin kuin epäilinkin. Sain kaikista kokeen osista yhteenstä 93% oikein eli vanhalla koulunumerolla suunnilleen 9+. Tästä on hyvä opiskelua, vaikka pari iltaa viikossa tuntuukin joskus olevan liikaa.

Kurssillemme tuli eilen uusia oppilaita ja laskimme, että paikalla oli 11 eri kansalaisuutta. Äidinkieliä taisi olla vähän enemmän. Lapsia koko 14 hengen porukalla on yhteensä 13 ja jokaiselta kurssilaiselta löytyi kännykkä. Tupakoitsijoita ryhmästämme on vain neljä vaikka tauolla tuntuu, että lähes jokainen menee ulos savuille. Olipas tuossa tärkeää tilastotietoa. Ei taida noin pieni otos antaa kuitenkaan todellista kuvaa Belgiassa asuvista ulkomaanelävistä.

Melkein unohdin: Saimme oikein virallisen kielitodistuksen alkeis-hollannin taidoistamme. Ehkä en kuitenkaan vielä pidennä kielitaitolistaani. Muutama kurssi on vielä käytävä ennen kuin voin sanoa osaavani hollantia, tai flaamiahan se täällä on. Ei taida riittää, että saan jo selvää Het Laatste Nieuwsin uutisista, pitäisi niistä varmaan pystyä keskustelemaankin.

Ei kommentteja: