8.2.2009

Viikonlopun kokkausraportti

Eilen tekin ihan kamalasti mieli grillattuja vihanneksia, joten kävin tuumasta toimeen. Ostin munakoisoa, kesäkurpitsaa, paprikoita ja fenkolin. Kotona oli valmiina sipuleita ja valkosipulia.

Viipaloin ensin munakoison ja ripottelin viipaleille suolaa. En kyllä tiedä, miksi niin pitää tehdä, mutta totellaan nyt, kun kerran ohjeissa niin sanotaan. Viipaloin myös kesäkurpitsan ja asettelin siivut foliolla peitetylle uunipellille. Kun olin pyyhkinyt munakoison palat suolasta ja asettanut nekin kauniiseen riviin pellille, kävi ilmi ettei siihen muuta sopinutkaan. No, kuorimattomia valkosipulin kynsiä toki pysyin vielä pannulle heittämään. Kaiken ylle ripottelin oliiviöljyä. Seuraavaksi pelti uuniin kuuman grillivastuksen alle noin vartiksi.

Samaan aikaan uuniritilällä, vihannesten alla paistui edellisillan kanaa ja itämaista pataa tuunattuna annosvuoissa. Sekoitin kananjämät ja padan ainekset, lisäsin curry-tuorejuustoa ja hieman soijakermaa ja päälle ripottelin juustoraastetta. Vähän epäilytti tuo tuorejuuston ja itämaisen padan yhdistelmä, mutta loppputulos oli kuin olikin erittäin maukas eikä yhtään omituinen.

Käänsin vihannekset kerran paistumisen aikana. Kuumien vihannesten kanssa tarjolla oli valkosipulilla maustettuja oliiveja ja mozzarellaa. Kyllä oli hyvää. Taidanpa tänäänkin grillata vihanneksia, mutta nyt pistän pannulle ensin paprikaa ja fenkolia ja katson jääkö tilaa millekään muulle.

Pääruoaksi valmistan perinteisen, suomalaisen lihamurekkeen ja maukkaan kastikkeen, joka on koko perheen herkkua. Sen seuraksi ei tarvita muuta kuin keitettyjä perunoita. Lisukkeeksi taidan silti keittää myös vihreitä papuja. Jos niitä sattuu jäämään yli, käyvät ne hyvin lounassalaatin pohjaksi.

Jälkiruokaa en taida väsätä, koska sellaisella ei oikein ole meillä menekkiä. Minä kyllä söisin pikkuisen jotain makeaa aterian päätteeksi, mutta niin vähää en osaa valmistaa, etteikö loppu joutuisi kompostiin. Kuppi hyvää kahvia saa riittää.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Herkullista, tuli ihan vesi kielelle. :)

Anonyymi kirjoitti...

Minäkin löysin lopulta tänne! Hyvältä vaikuttaa!

Tuija kirjoitti...

Leena: murekkeesta ei loppujen lopuksi tullutkaan perinteistä, mutta maukasta kuitenkin.

Heli: Kiva kun löysit uuden osoitteen!

Anonyymi kirjoitti...

Minäkin söin lihamureketta sunnuntaina. Ei vaan ollut noin paljon vihanneksia, vain porkkanaa ja parsakaalia.