24.3.2009

Ruuhkia ja kuvauksia

Soittelin tänään sairaaloihin ja tilasin aikaa alaselän kuvaukseen. Ensimmäisessä, minulle tutussa UZ Brusselissa oli ensimmäinen vapaa aika yli kahden viikon päästä. Varasin kuitenkin, kun en vielä paremmasta tiennyt. Seuraavaksi soitin Vilvoorden sairaalaan ja siellä pahoiteltiin, kun ei ole aikaa ennen tämän viikon perjantaita. Mitä? Nyt heti jo kohtako? Tottakai sanoin mielelläni tulevani perjantaina ja ettei yhtään haitannut vaikkei ihan huomenna ollutkaan aikaa. Kolmanteen sairaalaan en enää soittanutkaan. Toivottavasti muistan peruuttaa toisen varauksen.

Täytyy perjantaina lähteä Vilvoordeen päin ajamaan tosi aikaisin. Matkalla on paljon tietöitä, eikä lähtiessä koskaan tiedä, mikä tie kulloinkin on auki ja ajokunnossa. Tietöitä täällä on ollut koko talven joka puolella maata. Varmaan on Belgian tieverkosto pian ensi luokkaista.

Aamullakin törmäsin taas uuteen tietyöalueeseen Lakenin reunamilla. Onneksi pääsin vielä kääntymään toisaalle, kun huomasin pitkän jonon edessäni. Lähdin Simonista kohti ja sieltä ajattelin pujahtaa Brysselin sisäringille tunneliin. Matka ei kuitenkaan sujunut niin kuin olin suunnitellut. Vähän ennen Simonista liikenne pysähtyi lähes kokonaan. En minä jonoa yhtään ihmetellyt, mutta kummalta tuntui, kun se ei liikkunut edes kävelyvauhtia. Siellä sitten istuttiin ja odoteltiin yli tunti muutaman kilometrin sujumista. Ruuhkan syy kyllä selvisi, kun olin madellut lähes perille. Kolarihan siellä oli. Joku oli onnistunut ajamaan autonsa kaistojen välillä olevan kaiteen päälle poikittain ja tukki liikenteen molempiin suuntiin.

Onneksi matkamusiikiksi osui tällä kertaa Dusty Springfield. Sopi hyvin hitaasti matelevaan liikenteeseen, en yhtään hermostunut.

4 kommenttia:

Famu falsetissa kirjoitti...

Uskomattoman nopeasti sait kuvausajan.
Ei se noin täälläpäin toimi.

Tuija kirjoitti...

Olen kommenteista ja myös sukulaisten ja tuttujen kokemuksesta ymmärtänyt, että täällä pääsee aika nopeasti tutkimuksissa eteen päin. Tosin belgialaiset itse valittavat, että on pitkät jonotusajat.

Leena kirjoitti...

Tosi nopeasti pääsit! Täällä ei voi edes itse soittaa, vaan sen tekee terveyskeskuksen työntekijä aika tulee milloin tulee. No röntgeniin nykyisin voi mennä milloin itse haluaa eikä tarvii tilata edes aikaa. Se tuntuu jo ylelliseltä. :)

Marjukka kirjoitti...

Kylläpäs saitkin nopeaan ajan kuvauksiin, hienoa! Toivotaan, että siellä selviää vaiva ja saat siihen avun!