29.3.2009

Sadetta ja paistetta

Saanko esitellä, tämän vuoden ensimmäinen kukkapuska omasta puutarhasta

Nyt tuo saunavihdan näköinen taidekimppu koristaa olohuonetta takanreunuksella (joo-o, talossa on kolme takanreunusta, mutta ei yhtään takkaa). Mitään muuta puutarhassa ei vielä voikaan tehdä, kuin poimia narsissit pois. Siellä ei kukaan niitä näe ja sitä paitsi rankka vesisade hakkaisi ne kuitenkin hajalle. Kovin on sää meillä vaihtelevaa, välillä paistaa aurinko täydeltä terältä ja seuraavassa hetkessä tulee vettä harmaana vyörynä. Työkaveri kyllä ennusti, että ensi viikolla ilma alkaa lämmetä ja kevät toden teolla edistyä. Toivottavasti on oikeassa.

Hän on myös sitä mieltä, että kesästä tulee erittäin kuuma ja kuiva. On kuulemma maapallo nyt sellaisessa asennossa, että kylmän ilman sykli on tältä erää ohi ja edessä on kuumat ajat. Olisinko liian optimistinen, jos hakisin jo kesävaatteet esiin?

3 kommenttia:

Leena kirjoitti...

Moi, Helsingissä on satanut eilisestä asti lähes kymmenen senttiä lunta. Lämpöasteita, mutta ei ole vielä kevät oikein tulollaan. Vuosiin en muista, että täällä olisi ollut näin hankala talvi. Kadut aivan hirveässä kunnossa lähiöissä - keskustassa toki on siivottu lumet pois. Olisi se hienoa jos se kevät jo tulisi. Lähden huhtkuun 20. päivänä Kyprokselle kahdeksi viikoksi lämmittelemään toivottavasti siellä olisi lämmintä. Aurinkoa tässä jo todenteolla kaipaa. Eikös Brysseli kuulu sellaiseen vyöhykkeeseen, että vesisadetta tulee usein? :D

Marjukka kirjoitti...

Toivotaan, että ystäväsi on osuu oikeaan ennustuksissaan ja että siitä vähän tänne Suomeenkin säteilisi aurinkoa ja lämpöä!
Ihana kukkakimppu!

Tuija kirjoitti...

Leena: Joo, täällä sataa kyllä usein vaikka onkin lämmintä. Hienoa, kun sinä pääset auringosta nauttimaan. Kyllä tähän aikaan vuodesta lumi saisi jo sulaa.
Marjukka: Kyllä se ennustus piti Suomenkin sisällään. Kuulemma koko Eurooppa saa nauttia lämpimästä kesästä. Pian nähdään, oliko oikeassa.