7.3.2009

Tule apuun, Gordon!

Nyt tarvitaan kunnon kokin apuja. Pyytäisinkö keittiööni kiroilevan Gordon Ramsayn vai lempparikokkini, teeveestä tutun Gino D'Acampon?Siinä vasta oikea keittiön ilopilleri. Herrat varmaan osaisivat kertoa, kuinka ratkaisisin tämän päivän kokkausprobleeman.

Keittiössä odottaa kilo ruusukaalia, yksi jamssi, jonkin verran lampaanlihaa ja samanmoinen määrä jauhelihaa. Mitä niistä oikein saisi aikaan? Sipulia ja valkosipuliakin on sekä maassa vielä jokunen talvipurjo. Nekin pitäisi pois syödä, että saisi uutta taas kasvamaan.

Yrttejä on jos jonkinlaisia, sekä tuoreita että kuivattuja. Kermaa tai ainakin sen korviketta, soijakermaa on jääkaapissa. Muitakin mausteita on monta purkkia ja pussukkaa.

Toistaiseksi olen vasta kehitellyt jonkilaisen keiton, ja siihen se varmaan jääkin. Ruusukaalit täytyy kuitenkin puhdistaa, teen sitten mitä tahansa. Siitä hommasta en tykkää yhtään, se on tosi hidasta. Jamssi löytyi torilta, mutta sellaista en ole koskaan ennen valmistanut tai käyttänyt mihinkään. Ilmeisesti juures on vähän perunan makuinen.

Ruokaideoita otetaan mieluusti vastaan. Mikään kiire ei vielä ole, söin aamiaisenkin vasta vähän aikaa sitten.

3 kommenttia:

Heidi kirjoitti...

Joskus oon syöny jamssimuhennosta. En oo ikinä tehny ite, mut kuvittelisin et samaan tyyliin kuin perunamuussiakin sitä sais tehtyä. Pitäskin kokeilla joskus, meidän lähimarketissa on paljon noita hiukan erilaisempiakin kasviksia ja juureksia.
Lampaasta laittasin jonkunlaista pataa, Irish Stewn tapaan. Netistä löytyy siihen kyl reseptejä vaikka kuinka.
En ookkaan aikasemmin käyny tätä blogia lukemassa, nyt vihdoin löysin tänne tuolta Titi-Uun ja Morsen jutuista :)

Heidi
Wapun mamma

Tuija kirjoitti...

Hei Heidi!
Kiva, kun löysit tänne. Ei se jamssi sitten mitään jamssia ollutkaan. Maistui ihan retiisille. Sellaisen lammaskaalijauheliha-jutun noista aineista lopulta tein. Lammasta oli liian vähän pataan, olis pitänyt ostaa enemmän. Ihan hyvää ruuasta tuli, loppui melkein kesken.
Wapulle terveisiä ;)

Heidi kirjoitti...

Hyvässä ruuassa on se huono puoli et se yleensä loppuu kesken ;). Kiva et sait ainekset käytettyä.
Mä oon nykyään tosi ihastunu kaikkiin mereneläviin, pitäis syödä niitä useemmin sen ainaisen lihan sijasta. Ja haluisn oppia tekeen kunnollista kasvisruokaa. Jostain syystä meille ei sen tekoa hotelli-ja ravintolakoulussa oikein opetettu, keskityttiin kaikkein eniten just liharuokiin. Koulun loppumisesta on jo yli kymmenen vuotta enkä alalle sit kumminkaan päätynyt, mutta keittiötunneista jäi eniten mieleen ja innostus ruuanlaittoon :).