8.3.2009

Torilla ja keittiössä

Piti aamulla lähteä torille ruokaa ostamaan, kun eilen unohdin. Tai oikeastaan en unohtanut, mutta luulin, että lauantain ruuasta riittäisi kahdelle päivälle. Ei riittänyt. Lammaskaalijauhelihakeitto loppui joskus illalla, kun sitä piti vielä lämmittää huikopalaksi.

Mentiin Jetten sunnuntaitorille, ihailtiin kevätkukkia ja mietittiin, mitä syötäisiin. Lopulta päädyttiin ostamaan grillattu broileri, paistettuja, pieniä perunoita ja sieniä. Salaattitarpeita on jääkaapissa valmiina. Olisin ostanut jotain itse valmistettavaa, mutta yhtäkkiä tuli niin nälkä, että en edes ajatellut aloittavani ruuanlaittoa täysin nollasta.

Broileri on nyt uunissa kuumenemassa ja perunat linnun vieressä tuunattuina omassa vuoassaan. Lisäsin perunoihin valkosipulia, tuoretta timjamia ja rosmariinin oksia, vähän pippuria ja suolaa sekä lorauksen kermaa. Eiköhän niistä hyviä tule.

Sienet lämmitän mikrossa ja maustan pikkuisen. Salaatin sekoitan jäävuorisalaatista, kurkusta ja paprikasta. Tänään syödäänkin nopeaa sunnuntairuokaa.

Ei kommentteja: